Morjensta!!
Mä olen Tapio, kolmekymppinen youtubettaja Helsingistä.
Tervetuloa mun Tapio on the move kanavalle!
Olen ammatiltani lentäjä ja vlogini sisältää tarinoita ja tapahtumia elämäntyylistäni ja tietenkin lentämisestä :-)
Julkaisen Lentostory sarjaa kanavallani joka sunnuntai klo 17:30. Tässä sarjassa kerron tarinoita lentoliikenteestä ja ilmailusta yleensä.
FAQ
-Lentourani perämiehenä alkoi 27-vuotiaana Lufthansa CityLinen palveluksessa vuonna 2010
-Olen töissä CityJet yhtiöllä ja operoin SAS:n lentoja pohjois-Euroopassa
-Lennän kapteenina CRJ900 lentokonetta
-Asun Helsingissä, asemapaikkani on Tukholma
-Pisin lentoni on ollut Donetsk-München, 3h 15min
-Lyhyin lentoni on ollut Stavanger-Bergen välillä, kone oli ilmassa 18 min
-Pisin työpäiväni on ollut vähän alle 13h pitkä
Yhteistyökyselyt: tapio.siivola(at)gmail.com

 • 366
 • 8 693 524

Kommentteja

 1. Arktinen Sipuli

  Jos lennät lyhyitä lentoja miksi syöt koneessa etkä esimerkiksi ennen lentoa tai lennon jälkeen? Onko lentäjille ruoka ilmaista? Jos on se selittäisi sen miksi söisit koneessa. Koska ilmanen ruoka :D

 2. Roni Röntynen

  Missä lento story

  1. Tapio on the move

   @Roni Röntynen aikaisintaan sunnuntaina

  2. Roni Röntynen

   @Tapio on the move okei millon tulee

  3. Tapio on the move

   En ole ehtinyt tekemään

 3. Roni Röntynen

  Tapsa missä lento story

 4. IgboyOfficial YT

  Oli hyvä tää eka vlogi. Jännityksen kyllä huomasi.

 5. AKAsensen

  muistan viellä ku sulla oli vaa joku 200 seuraajaa

 6. Eemi Rintala

  Miksi Etelämantereen yli ei lennetä?

  1. Tapio on the move

   Ei ole mitään reittiä minkä vuoksi se pitäisi ylittää

 7. Miksu 25

  Hyvä video💪

 8. Miksu 25

  👊

 9. Santtu Lanttu

  Aivan äärettömän hieno video ja maisemat. Tuli vaan mieleen monessa maassa olet käynyt?

  1. Tapio on the move

   50 on plakkarissa

 10. Timppa

  Teillä on hirveä määrä tietoa rajapinnassa mitä te joudutte käsittämään. Se on niinkuin, tai se ei ole yksiselitteinen asia jos te joudutte rajapintaa hakemaan te olette ennakkonäkönä koulutettuja ja tai olosuhteisiin nähden olla myöten kriteereitten vaatimuksena, ehkä spontaaniratkaisujakin sääntöjä rikkomatta. Pyrkijä tiedät että Tapio, senioreillakin on kulkuväylänsä. Teille on rauha aina olla koulutetusti.

 11. Antsu -_-

  El tarvitse vastata tähän, mutta itse haluaisin tietää paljon sä niinkun tienaat suurinpiirtein. Tiedän, että kysymys vähän henkilökohtainen, mutta ei ole pakko vastata...

  1. Tapio on the move

   En kommentoi omaa palkkaani.

 12. hen ko

  hengityskonelaitteistoa. Kiitos Tapio. Tästä tuli erittäin hyvä mieli. Elämä voittaa ja me pidämme siitä yhdessä huolta!

 13. Antsu -_-

  Mikä tää biisi on? Erittäin hyvä!!

 14. cryogenium

  Onko muuten Eurocontrollin hommia Euroopassa hoitaa sen yhteensovittaminen, tilanteessa jossa lentosuunnitelma ulottuu useamman valtion ilmatilaan, että eri maista tulevien lentosuunnitelmat koordinoituvat keskenään ilman ristiriitoja? Vai mikä taho tuon konkreettisen yhteensovittamisen hoitaa? Lappeenrannassa joskus katselin taivaalle, kun Emiratesin itään menevä kone teki ensin Venäjän rajalla kaarroksen ja toisaalla taivaalla toisen, mikä paikantui Flightradarissa muistaakseni Viipurin vastakkaiselle puolelle. Kuulemani epäilys on, että Venäjä ei poliittisista syistä johtuen halua laskea Arabivaltioiden koneita Viipurin lähellä olevien sotilaskohteiden lähelle. Voiko tässä teoriassa olla mitään perää?

  1. cryogenium

   Kiitoksia! :)

  2. Tapio on the move

   Kaikki Euroopan ilmatilaa koskevat IFR lentosuunnitelmat lähetetään Eurocontroliin Brysseliin hyväksyntää ja koordinointia varten. Tuosta Emirates/Viipuri casesta en osaa sanoa mitään.

 15. Lanzo

  Hei, pakko sanoo että siisteintä ikinä, oon lentäny noin 10x ja kärsinyt järjettömästä lentopelosta, katsottuani sun kaikki videot, etenkin tän pelko suorastaan katosi kokonaan !! loistavaa terapiaa kun ymmärtää mitä koneessa tapahtuu mm thaimaan edestakaiset lennot sujui kertaakaan ilman paniikkikohtausta <3 kiitos äijän kanavan <3

 16. Kalle Jotoksella

  Kuka tarkkaan ottaen määrittää reittipisteen? Maan ilmailuviranomainen, lentoyhtiö, vai lentokoneen/navigointilaitteen valmistaja, vai kansainvälinen järjestö? Ja sen verran tuosta melusta, että ihmisten määrä sinällään ei vaikuta lentoalueisiin, vaan esim. kaavoituksessa suunnitellaan ns. melukäytäviä, joihin sijoitetaan yhteiskunnan melua tuottavat toiminnot. Tämän vuoksi lentokenttien ympäristössä on yleensä teollisuusalueita, eikä asuntoja, ja taajama-alueilla moottoritiet ja rautatiet kulkevat usein rinnakkain samassa "käytävässä".

  1. Tapio on the move

   Kunkin maan ilmailunavigoinnista vastaava taho määrittää reittipisteiden sijainnin.

 17. Iida P

  Paras ja mielenkiintoinen video jälleen kerran!😍❤👍😊✈🛫🛬💺 Kerroit asian hyvin ja selkeästi!😍❤👍😊✈🛫🛬💺 Seuraavaa videota odotellessa!😍❤👍😊✈🛫🛬💺

 18. TheNiksu

  Helsingin karttoja voi tutkailla tästä: www.ais.fi/ais/aip/ad/efhk/efhk.htm

 19. bofooit gojo

  Hyvä video 😊 Millä kameralla kuvaat Lentostoryt ja vlogit?

 20. Akseli _

  Oisko ilmasotakoulu hyvä seuraava aihe, vai onko jo sen verran eriävä näistä muista liikennelentämistä koskevista videoista, ettei olisi järkeä toteuttaa?

 21. repehoo

  Nopeudesta en ihan tarkaan tiedä, mutta 2015 mentiin Santorinille niin, että oltiin puoli tuntia edellä aikataulusta juuri takatuulen ansiosta. Lentoaika lyheni noin kuudenneksella, eli aika lähellä 1000 km/h on varmaan Airbussin maanopeus ollut. Muistan vielä kun kapteeni totesi kuulutuksessa, että tää tuubi ei oo koskaan menny näin lujaa :)

 22. Ossi Orava

  Hyvä aihe ja mielenkiintoinen video,Kiitos sulle.

 23. Visa Turku

  Hyvä Video! Tuo kyseinen masto sijaitsee muuten Latokaskessa, eikä kivenlahdessa :)

 24. Thailand Noobie

  Mielenkiintonen info. Sellanen tuli mieleen yhdestä omasta matkalennosta bkk-hel kun me lennettiin Finskillä noin 11km korkeudessa niin alapuolelta lenti meitä isompi kone ohi aika hurjaa vauhtia ja suunta oli täysin sama, en nyt muista mikä meillä oli matkalentonopeus mutta kai perus A340-300 nopeus. Oon huono etäisyyksissä mutta ohittavan koneen lentoyhtiön kirjaimet erotti hyvin, Otin siitä videonkin mutta en nyt muista kenen kone se oli. Onko tälläset ohitukset yleisiä ja miksi se ei lentänyt korkeemmalla, eikö sillon kuluta vähemmän polttoainetta? Tyhmä kysymys mutta on vaivannut =D

  1. Thailand Noobie

   @Tapio on the move Kiitos, selvis tämäkin

  2. Tapio on the move

   Tuollaiset ohitukset ovat kohtuu yleisiä. Pitkillä lennoilla lentokone ei pysty nousemaan heti sinne parhaalle korkeudelle koska kone on liian painava. Kun on lennetty se 6-7 tuntia ja enemmänkin, on polttoainetta kulunut, kone on keveämpi ja sitten se jaksaa nousta korkeammalle.

 25. Ilari Kousa

  Moi Tapsa! Muutama kollegiaalinen tarkennus: monet merkitsevät pisteet todella saavat nimensä jostain merkityksellisestä, esim. juuri näyttämälläsi SFOn SNTNA SIDillä Santa Anan ja Carlos Santanan mukaan (sanaleikki). Juuri Jenkeissä noita on tosi paljon. Esim. tuon reittipisteet kuuluu KINGG CARLS SNTNA (King Carlos Santana!). Lentoyhtiöissä lentäjät eivät historiallisestikaan ole suunnitelleet lentojaan itse, esim. finskillä oli jo 50-luvulla dispatcherit

 26. Kuka Soitti

  KIitos tästä videosta

 27. Hardo Kekis

  asiallisia juttuja.ammattimies

 28. Jorma Tapio

  Itäraja ylitetään useimmiten Lieksan-Ilomantsin rajalla, Finnair ja monet monet muut.

 29. A H

  No joo,kylläpä taas moni asia oli uutta miten oli kuvitellut. On se uskomattoman tarkkaa hommaa ja selostuksesi ainutlaatuista. Olisit hyvä opettaja kouluissa.Kiitos taas!

 30. Joonaskoo

  DEGER ulos, NOKKA sisään. Tietäjät tietää (EFHF)

  1. Juha Rahkonen

   Proceed via papa echo Romeo sierra echo report passing victor india tango tango uniform...saattaa suomipilottia hiukan hymyilyttää

 31. Tero Markkula

  Käskeekö lennonjohto aina siirtymään seuraavalle reittipisteelle vai voiko kääntyä toiselle ohjelmoidulle pisteelle ilman lennonjohdon lupaa kunhan pysyy syötetyssä suunnitelmassa?

  1. Tapio on the move

   Lennonjohto antaa lennolle jo maassa ennen moottoreiden käynnistämistä reittiselvityksen määränpäähän asti lentosuunnitelman mukaisesti joten pilotit lentävät tämän jälkeen jokaisen reitipisteen kautta mikä suunnitelmassa on ilman erillistä lisäohjetta lennonjohdolta. Toki ilmassa lennonjohdolta tulee uusia selvityksiä esim. korkeuden muutoksia tai oikaisua suoraan jollekin reittipisteelle.

 32. Olavi Tikkanen

  Ei oikeastaan mikään askarruta, mutta on useasti sattunut että sivulta tulee toinen matkustajakone tai armeijan kone joka menee sitten alta tai päältä ohi niin tällaisesta maallikosta se näyttää aika mielenkiintoiselta.

 33. risuvuori

  Kiitos mielenkiintoisesta videosta!

 34. manowaari

  Yleisilmailun puolella lentäjät tekevät lentosuunnitelman itse ja ilmeisesti pitää tutkia waypointit ennakkoon, vai antaako lennonjohto luetellen reittipisteet lentosuunnitelmaan perustuen?

  1. Tapio on the move

   Yleisilmailun puolella harrastajien tulee tehdä lentosuunnitelmat itse ja tässä vaiheessa pitää selvittää minkä reittipisteiden kautta aikoo lennon suorittaa ja lennonjohto antaa selvityksen reitille perustuen hyväksyttyyn lentosuunnitelmaan.

 35. Kairojen Mies

  Kun syötät reittipisteet tietokoneelle niin totteleeko autopilotti sitä ja ohjaa pisteiden kautta.?

  1. Tapio on the move

   Kyllä juuri näin se toimii

 36. Ekqvist Niko

  Tämä oli mielenkiintoinen paketti. Olen tiennyt tästä kaartelusta ja niiden tarkoituksesta. Olen jollain tasolla tekninen ajattelija joten maalaili kokoajan mielikuvaa mitä tapahtuu. Tämän jälkeen ymmärrän hyvin miksi lento itsessään on helppo vaihe lennossa ja miksi lasku ja nousu haastavia. Sain myös käsityksen mitä ohjaamossa tapahtuu kun lento reittiin tulee muutoksia lennon aikana. Ilmailu puolesta ei ole kokemusta.

 37. Супер Агуша

  Mua kiinnostaa lentokoneet ja aina katon sun videot, kiitos näistä🙂

 38. kellarihiisi

  Tapio on hyvä....

 39. TheMissikissa

  Olipas tosi mielenkiintoinen video taas kerran! Olin tätä aihetta jo vähän odotellutkin. Kanavasi on kyllä tosi laadukas kokonaisuus: miellyttävä katsoa, informatiivinen ja sopivasti huumoriakin asian höysteenä. Olet tosi luonteva ja selkeä esiintyjä. Kiitos!

 40. jukka871

  Kylläpä tuli jännää faktaa taas Tapiolta.

 41. Juha Lindstedt

  Suomen reittipisteet ja väylät löytyy aviamaps.com/map?ifr 😎

 42. Kreifi

  Tapsa vetää kyl niin tyylillä. Asiallinen ja informatiivinen, mutta osaa heittää pientä pikkupoikahuumoriakin. Kyllä tämmösiä videoita kelpaa näinä aikoina katsella. Kiitos ja kumarrus.

 43. GeithStar

  Asiallinen ja hyvän mielen video, kiitos 🤗

 44. Eliasov86

  Mahtava video jälleen kerran!!

 45. Kuka Soitti

  Ihan parasta!

 46. Kallesbananer

  ”Ota reitti per*een kautta ja lennä sit v*ttuun täältä” sori mun oli pakko :D

  1. Thailand Noobie

   Tämä oli loistava =D

 47. Jooman

  Ois se kyl hauska jos jossain finnairin lennolla sanottais että nyt lennetään täältä vittuun tai perseeseen :DD

 48. claude1918

  "Lentäkää vitun kautta perseeseen, over".

 49. R K

  Olipas mielenkiintoista. Noita samaa teittiä vastakkain meneviä koneita olen useinkin nähnyt Flightradar24:n kartalla. Toki siitä jo näkee kumpi menee toisen ali. Mutta... Nyt on ilmestynyt karttaan keltaisten koneitten lisäksi sinisiä. Mitä tuo sininen väri kertoo?

  1. Hautakoski.fi

   Keltaiset on ystävällisiä ja siniset vihollisia 😁 ei vaan siniset on nimeomaan satelliittiseurannan kautta saatua sijaintia, näitä näkyy isojen merien päällä jolloin tutkaseurannalla pitkien matkojen päästä epätarkkaa, satelliitin kautta saatu tieto on huomattavasti tarkempi sijaintitieto.

  2. Hannu Rajala

   @Tapio on the move Olen ymmärtänyt että niistä tuo seurantasignaali tulee sateliittiyhteyden kautta. Muutoin olisivat seurannalta näkymättömissä ainakin osan aikaa..

  3. Tapio on the move

   En osaa sanoa

 50. Pannukakku Naama

  Nää sun lentostory videot avaa tosi paljon tätä lentämisen salaista maailmaa😊 Ainakin mulla nää sun videot on avannu tätä lentämisen mielenkiintoista maailmaa ja myös rohkaissut tutkimaan näitä lentämiseen liittyviä asioita😅 Vaikka ystäväni eivät tykkää lentokoneista minä taas tykkään se ei mua haittaa🙃

  1. Mika Mäntykumpu

   Oikea ystävä ei pakota tykkäämään samoista asioista kuin hän itse tykkää. Oikea ystävä itseasiassa pitää ystävästään henkilönä ja persoonana. Ystävän kanssa ei voi olla mikään muu kuin aito, oma itsensä.

 51. martti marttila

  Olen myös kuullut puhetta "vektoroinneista". Ymmärtääkseni nekin ovat lennonjohdon antamia suuntia? Vai olenko käsittänyt asian väärin?

  1. Tapio on the move

   Lennonjohto antaa myös tutkavektoreita eli ohjaussuuntia. Oikein olit ymmärtänyt

 52. Janne Matalamäki

  Taas oppii jotain uutta! 😎👍

 53. jussi talla

  Finavian sivuilta löytyy näitä karttoja, tuli tarpeeseen tämä video kiitos! 👍

 54. Otto Tuhkunen

  Hyvä video. Suomi on myös osa NEFAB aluetta, missä lennon saa suunnitella suoraan alueen entry ja exit pointtien välillä. Esim Rovaniemen TMA pisteen jälkeen saa lentää suoraan Rigan TMA pisteelle. Suurin osa Suomen airwaystä tai "väylistä" tullaan poistamaan ens AIRAC päivityksessä. Sama koskee Viroa ja Norjaa.

  1. Ilari Kousa

   Niin eipä noita väyliä oikein nykyään tarvitse. Täytyy muistaa, että väylän käsite oli hyödyllinen aikana, jolloin primaari lyhyen matkan suunnistuslaite oli vor tai NDB. Muistan vielä ajan, jolloin DMEkin oli luksusta

  2. Tapio on the move

   Hyvä lisäys. Kiitos 👍

 55. Tino Torppa

  Teetkö nyt enemmän videoita ku oot työttömänä?

  1. Tapio on the move

   Teen saman verran videoita kuin ennenkin.

 56. Anselmi Nousiainen

  Juuri vilkuilin Flightradaria ja mietin jälleen kerran, miksi koneiden reitit eivät ole suoria. Tämä video tuli tarpeeseen. Mielenkiintoista tietoa koko kanava täynnä!

  1. Anselmi Nousiainen

   @TheUglyGnome totta tuokin. Tästäkin huolimatta pidemmillä lennoilla on usein havaittavissa, etteivät reitit ole myöskään täysin kaarevia, vaan niissä on nähtävissä pieniä "kulmia", jotka johtunevat juuri noista reittipisteistä.

  2. TheUglyGnome

   Jos seuraat pidempiä lentoja, niin täytyy muistaa myös, että suora reitti ei kartalla (esim Flightradarissa) näytä aina (lähes koskaan) suoralta. Tämä johtuu siitä, että tämä meidän asuinpaikkamme ei - joidenkin kansanryhmien väitteistä huolimatta - ole litteä. Tällöin kaksiulotteinen litteä kartta vääristää aina muotoja.

 57. 10,000 subs without videos challenge

  Hyvä toi pikkukuva ku sulla on tommone virne ja sitte vieressä lukee isolla: PERSE

 58. ツツ

  saako pienkoneilla lentää ihan miten vaan?

  1. Tapio on the move

   Ei saa. Niillekin on omat säännöt

 59. Reino Siira

  Joskus oon kullu että lentokone on lentänyt ihan väärään paikkaan sanoppas syy tähän.🤗🤗

  1. Jouko Markula

   @Tapio on the move siinähän ei paljastunu mistään, että on väärä reitti ja kohde, ellei olis kysynyt matkustamosta.. tämäkin voitais varmistaa lentoemo-ohjaamohenkilökunnan välisenä keskusteluna...Lentoemo tekis pistokoe tarkistuksen asiakkaan kohteesta. win-win

  2. Tapio on the move

   Aivan. Olen tehnyt aiheesta Lentostory videon viime vuonna, siinä käydään tälläinen tapaus läpi.

  3. Reino Siira

   Väärälle kentälle

  4. Tapio on the move

   Millä tavalla väärään paikkaan? Väärälle kentällekö?

 60. Heikki Hartikainen

  Hyvä video ja avas taas vähän tätä ilmailua💪

  1. alskupalsku 777

   @Tapio on the move miksi eilen ei tullut uutta lentostorya? Ps. Nää videot on tosi hyviä🥳🥳🥳

  2. Heikki Hartikainen

   @Tapio on the move itsellä on aika paha lentopelko mutta näiden sinun pätkien kautta on tullut otettua aika paljon selvää ja auttanut paljon. Kiitos siitä😊

  3. Tapio on the move

   Kiitos

 61. Antti Kopra

  Kiitos mielenkiintoisesta videosta! Jos reitti muuttuu sairastapauksen, sään tai muun syyn vuoksi niin miten ne reittipisteet silloin määritellään? Lentäjien toimesta vai onko "kaikkeen" varauduttu etukäteen?

  1. Antti Kopra

   @Tapio on the move Kiitos vastauksesta! Mainio kanava tämä, aiheita tuntuu riittävän!

  2. Tapio on the move

   Lennonjohto antaa selvityksen uudelle pisteelle tms. eli kaikki muutokset koordinoidaan lennonjohdon kanssa ja he hyväksyvät ja antavat luvat.

 62. Takametsien mies

  Jos toinen kone näyttää tulevan vastaan, vaikka kulkeekin teoriassa ja tutkan mukaan 300 m ylempänä, niin lienee ammattimiehelläkin kuitenkin hetkellisesti kylmä rinki eräässä paikassa.

 63. Henri Rannisto

  On ne jänniä verkostoja. Onkohan joku suomalainen pilotti saanut operoida reittilentoa VITTU:sta PERSE:seen? :) Tällä hetkellä varmaan koneet saa aika suorat climbing ja approach ohjeet kun on taivas melkein tyhjä.

 64. Roni Röntynen

  Kitos videosta opin paljon uutta jatka samaan malliin

 65. MrIcemanFi

  Mua vähän nauratti noi kaks Floridassa olevaa reitti pistettä.

  1. Tapio on the move

   Kieltämättä samoin kun ekaa kertaa niistä kuulin 😂

 66. tapani kittelä

  Ja nyt eikun PEVENille

 67. Markku V

  Pakko kai se on suomalaista kapteenia hymyilyttää, jos lentää Helsingistä vitun ja perseen kautta Losiin. Hyvää informaatiota taasen! Aina ihmetellyt, minkä takia Helsingistä Kajaaniin lenteässä tuntuu, että melkoista mutkaa tehdään jatkuvasti.

  1. TheUglyGnome

   Jos kapteenin lentoreitti on alkanut Suomesta, eikä ole välilaskua Floridassa, niin ei varmasti lennä kyseisten pisteiden kautta matkalla Losiin.

 68. Rauno Hämäläinen

  hienoa infoa Tapsa!

 69. tom Savolainen

  Moi Tapsa =) kiitos taas videosta !! tuli sellanen kyssäri mieleen tuos että onko nämä reitti pisteet sitten pakollisia vai voiko niistä lennnellä ohi ? tuleeko siitä ilmoitus kun kone käy siinä lennonjohdolle missä nyt ikinä onkaan menossa?

  1. Hypentix

   Lennonjohto voi antaa oikoteitä eli "directejä" jos liikenne sallii, mutta lähtökohtaisesti kaikkien pisteiden läpi on lennettävä

 70. Eero Aitamaa

  Oliko ennenwanhaan sellaisia radiomajakoita, joiden kautta lennettiin majakalta toiselle? Entä minkä nimisiä "suomenkielisiä" nimiä on reittipisteillä?

  1. Tapio on the move

   Joo, ennen satelliitti ja inertianavigointia lennettiin radiomajakalta toiselle.

  2. 10,000 subs without videos challenge

   perse

 71. JustTheJokes

  Pikkukuvaki sen verran hyvä että videoki varmasti!:D

 72. Joona Malinen

  Tosi hyvä video 😍

 73. Hugo Hedlund

  ai että uus video Tapiolta!

  1. Jorma Tapio

   Joo, joka sunnuntai klo 17.30.

 74. SHOX_Lat3

  Taas älyttömän hyvä ja informatiivinen video!👍🏻

 75. A-Tubaaja

  Eka

 76. Joni Peräkoski

  Itsekin meinasin äkkipikaisuuksissani sortua moittimaan matkailua näinä aikoina mutta onneks, kuten aina, luen myös kuvauksen.. Eli kaikille huutelijoille, matka on siis tehty kuukausi sitten.. Ymmärtäkää että Tapsa (kai mä saan sanoo Tapsa :D) ei vissiin ihan hirveesti ny laittele videoita muutenkaan vaan kokoo arkistoista videoita ihan meitä viihdyttäekseen. Calm down.

  1. Tapio on the move

   Lukeminen kannattaa aina 🙂

 77. Joni Peräkoski

  Älä enää pidä noita laseja päässä ku teet videoita.. vahingossa ku niitä hetken katsoo niin näkee jo toiseen ulottuvuuteen ja tulevaisuuteen eikä saa välttis katsetta enää irti. :DD

 78. Jonas Bergholm

  Minun mieläni ne vois laittaa lentomuseossa oikea nykyaikainen simulaattori että kiinnostuva voi kokea oikea airbus

  1. hen ko

   Tapio sanoi ”korona”. Hei hei, mainostulot!

 79. Roni Röntynen

  Missä lento story

  1. Roni Röntynen

   Anteeksi unohdin

  2. Tapio on the move

   Lentostory tulee aina sunnuntaisin

 80. TheMissikissa

  Mahtavannäköinen paikka! Sellainen palaute/kehitysehdotus, että kun. teet näitä matkavlogeja niin voisitko linkittää kohteita videon kuvauskenttään? Keräilen Googlemapsiin mielenkiintoisia kohteita ja tämä vesiputoushyppelykohde pitää ainakin sinne saada.

  1. Tapio on the move

   Kiitos paljon ja onnistuupi 👍

 81. Mrtin68

  Tuli noista kotiutuslennoista mieleen, että mitäköhän tuollainen yksittäinen lento maksaa. Olen lentänyt kaikkein halvimmillaan Helsinki-Berliini-Helsinki välin avopuolisoni kanssa yhteensä 68 euroa (easyjet), jota pidän puoli ilmaisena lentona. Tietääkö Tapsa lennon hintaan vaikuttavista tekijöistä? Eikö turvatarkastukset, lentokoneen maasähköt, parkkiruutu ja vastaavat maksut polttoaineen lisäksi, nosta koko lennon hintaa niin paljon, että tuo minun 17€ suuntaansa maksanut matka ei voi tuottaa paljon voittoa. Sellainen video olisi kiva missä olisi käsitelty, mitä kaikkia maksuja lentoyhtiö joutuu maksamaan yhdestä lennosta. Eikö jokaiselle valtiolle pidä maksaa rahaa lennonjohtopalveluista mitkä lentokone matkallaan ylittää?

  1. Tapio on the move

   Hyvä idea. Yksittäisen lennon kustannuksista lentäjät eivät juurikaan tiedä, vaan tämä on enemmän lentoyhtiön kaupallisen puolen juttuja. Mutta noin hanskasta heitettynä kustannus yhdelle Euroopan lennolle on helposti yli kymmenen tuhatta euroa. Tämä video vaatii paljon taustatyötä, mutta otan haasteen vastaan

 82. Jonne salo

  60K!! 👍👍👍

 83. Ptao Tom

  Sun videoita on ilo katsella. Niin rauhallinen ääni sulla😊

  1. Ask to seduce Miss

   Mua oikeesti ärsyttää et yks korona pilas kaiken esim. Flybe meni kokkaa..

 84. Heikki Mäki

  yksi parhaimmista uutisista on koronaviiruksen johdosta lennetään vähemmän ja nyt jo on huomattu ilmastossa paranemista mutta ei se tapiota juurikaan kiinnostanut:D

  1. zijuiy wttuy

   Olipa hyvä stoori taas, negat ensin ja hyvää valoa loppuun. Tsemppiä Tapio, ei ole kivaa vasten tahtoaan olla lentämättä

 85. Benny Silin

  Maahanpalaajat suoraan julkiseen liikenteeseen bussiin yms.

 86. Benny Silin

  Maahanpalaajat suoraan julkiseen liikenteeseen bussiin yms.

  1. Benny Silin

   @zijuiy wttuy Vai niin

  2. zijuiy wttuy

   Mua oikeesti ärsyttää et yks korona pilas kaiken esim. Flybe meni kokkaa..

 87. Truth Tila

  Kerkesit käymään voi onnenpekka tai niinko Tapio. 👍

 88. Timppa

  Tämä kriisi saa varmasti ihmisiä pähkäilemään näitä kyseenalaisia asioita. Elämme tätä päivää uutisvirtojen keskellä. Ei tarvitse muusta huolehtia kuin olla pärskimättä. Samoin tavoin kuin tavallisen influenssan tapaan. Tilanteessa kuin tilanteessa käsidesiä vaan olla sairastuttamatta muita, koska tämä on todellinen. Mä alan käyttämään maskeja ikuisiksi ajoiksi. Täällä puhutaan Suomessa jo valmistajista, jotka alkaisi suodattimien tekemistä organisoimaan. Tilanne on stabiili vielä. Stabiili tilanne täytyy pitää vakaana.

  1. Joanna

   Loistavaa settiä. 👌🏽 Mielenkiinnolla kuuntelee näin asiallisesti toteutettua sisältöä.

 89. Cassie

  tolla Miehellä hyvät videoita

  1. Ptao Tom

   Loistavaa settiä. 👌🏽 Mielenkiinnolla kuuntelee näin asiallisesti toteutettua sisältöä.

 90. Andrei Kadykov

  Või että, kuinka hienoja tunnelmoja se tuo muistiin omista matkoista! 🤗☀️🍦🍸

 91. Ville

  Itse kävin Puerto Platassa 2001 ja hieno paikka on! Hyviä muistoja sieltä.

 92. soinu foig

  Kiitos, asiallinen video,taas kerran👍

  1. bofooit gojo

   Ootko joskus joutunut laittaan maskin päähän lennolla?

 93. iLikemash

  Vitun kiinalaiset!

  1. Ask to seduce Miss

   Mua oikeesti ärsyttää et yks korona pilas kaiken esim. Flybe meni kokkaa..

 94. juha toivanen

  Oltiin tammikuussa 3 vk kiva paikka 👍

 95. Lovely World

  Lentoliikenne olisi ensimmäisenä pitänyt laittaa tauolle henkilökuljetuksen osalta. Ja koska lentoyhtiöt tuijottavat lyhytnäköisesti omaa bisnestään, niin näin ei tietenkään tapahtunut. Mikäpä muukaan epidemian tehokkaasta leviämisestä voisi olla vastuussa? Ihmetellen seurasin, milloin tämä venäläinen ruletti lopetetaan pandemiaa odotellessa - ja kas kummaa: Ainoastaan kysynnän ja tarjonnan laki saattaa lopettaa bisneksen! Ei siis mitään vastuuta ihmiskunnan säilymisestä! Haastakaa Lifestylenne!

  1. Koe Putki

   @Tapio on the move Tottahan toki Tapsa-poika on AIVAN OIKEASSA. Ne itsensäpalvojat, jotka lomailevat lentomatkojen varassa ympäri maailmaa, he ovat syyllisiä tähän - samoin kuin ne bisneksiä ja duunejaan hoitavat maailmanparantajat, joiden on asenteittensa vuoksi ihan pakko lennellä ympäriinsä. HE OVAT syyllisiä. Jos tällaiset ihmiset olisivat ajatelleet vähän pidemmälle kun Kiinasta kuultiin ensimmäiset uhkaavat uutiset, eivätkä olisi lähteneet matkoille - eikä ainakaan paluumatkalle, niin lentokoneet olisivat jääneet tontille. Joten ei tietenkään lentäjiä ja lentoyhtiöitä voi syyttää epidemian muuttumisesta pandemiaksi. Se on niiden itsekkäiden ihmisten syytä, jotka haluavat leikkiä omalla ja muiden elämällä. HE ovat syyllisiä rikokseen ihmiskuntaa vastaan. Ja kuten Tapsa-poika totesikin - GLOBALISAATIOHAN se syyllinen on näiden omaannapaantuijottajien ohella, koska jos globalisaatiota ei olisi koskaan tapahtunut, ei Tapsa-poikakaan ohjastaisi sylinteriään. Olisi varmaan lääkärinä, koska talonmiehen duuni olisi liian merkityksetöntä.

  2. Rehtori Salmela

   @Tapio on the move Hän kirjoittaa: "globalisaatio on tämän pandemian ennennäkemättömän leviämisen mahdollistanut". Eli jos globalisaatiota ei olisi tapahtunut, niin Kiinaan ja muualle ja takaisin mentäisiin laivoilla. Ja muutaman viikon aikana lastillinen ihmisiä ehtisi sairastua ja paatti laitettaisiin karanteeniin, ja sillä hyvä. Ei olisi sen kummempaa ongelmaa. Joten eiköhän se nyt ole selvää, ettei esim. nettiyhteydet tätä hommaa saaneet aikaan - tai mikään muukaan globaali kuvio, paitsi ihmisten lennättäminen muutamassa tunnissa sieltä tänne ja tuonne.

  3. Lasse Parkkonen

   @Tapio on the move Kun joku tossa "ihmetteli" nöyryyttä, niin pitihän maestron sujauttaa ko. sana omaan vastaukseenkin. Nöyryydellä ei kuitenkaan ole paljonkaan tekemistä sen kanssa, että vain tottelee. Nöyryys on kokonaisasenne, joka vauhdittaa pyyteettömästi muiden etua. Ei vaikuta ihan siltä, että tässä tapauksessa asenne olisi muuta, kuin enimmäkseen puolustelua ja globalisaation muiden osien syyttelyä.

  4. Lovely World

   @Tapio on the move Globalisaatio kattaa muutakin kuin ihmiskuljetukset lentäen. Voin silti olla turvallisesti yhteydessä kiinalaisiin ja minne päin maailmaa haluan, enkä saa kuin korkeintaan tietokoneviruksen. Mutta lentämällä ihmisiä tehokkaasti sinne ja tänne onnistutaan aikaansaamaan tämä tilanne. Turha siinä on kiemurrella, kuin mato koukussa.

  5. Tapio on the move

   Jälkiviisastelu on hyvin turhaa. On eri asia kun otetaan asioista selvää ja mietitään että mitkä asiat johtivat mihinkin ja siitä voidaan oppia, kun ymmärretään kokonaisuus paremmin ja sen analysoinnin aika tulee vielä. Samoin kuin muiden syyttely, oli se lentoliikenne, mestareiden liigan jalkapallo-ottelut, Levin tai Tirolin after-skit, tai se yksittäinen kiinalainen joka tartutti itsellensä koronan villieläimestä. Syyllisten osoittelu ja etsiminen ei nyt tässä tilanteessa auta vaan kaikkien pitää osallistua tämän pandemian taltuttamiseen. Kaikki varmasti ymmärtää, että globalisaatio on tämän pandemian ennennäkemättömän leviämisen mahdollistanut ja lentoliikenne on tietenkin iso osa sitä. Nyt pitää vain noudattaa ohjeita mitä ammattilaiset meille antaa. Minä olen nöyrästi istunut nyt kotona 10 pvää ja odotan oman karanteenin päättymistä kun on ohjeistettu. Elämme vaikeita aikoja, joten pysytään positiivisina. Tsemppiä kaikille 👍

 96. Eikka Pehkonen

  Millä lentoyhtiöllä lennät nyt?

  1. Tapio on the move

   Cityjetillä

 97. WP

  Komeat on maisemat ja kauniit on naiset!

 98. zijuiy wttuy

  Sun videoita on ilo katsella. Niin rauhallinen ääni sulla😊

  1. Cassie

   Hieno video jälleen kerran! 👍 🇫🇮

 99. 10,000 subs without videos challenge

  Sulla noi star wars paidat kokoajan päällä :D

 100. sommai senklang

  Hyvä video,Tapio töihin televisio juontajaksi , jos lentäjän hommat loppuu, täytyy jälleen kerran sanoa,että selkeäsanainen ja kansantajuinen ulos anti tällä Herralla. 10 pistettä,ja Kiitos ,!