Tervetuloa mukaan reissuun! Retkeily ja vaeltaminen ovat minulle harrastus ja elämäntapa. Retkeily on vapautta ja seikkailua luonnossa, mutta myös itsensä haastamista ja monipuolisten taitojen opettelua. Teen reissukertomuksia retkiltäni ja vaelluksiltani, sekä toisinaan varustevideoita ja vlogeja eräopaskoulusta. Tavoitteeni on taltioida retkeilyn ja luonnon tunnelmia, ja muodostaa niistä hyviä tarinoita.

 • 81
 • 3

Kommentteja

 1. Jukka Lehto

  Nämä risukeittimet on kyllä outo tapaus, kun niitä vihataan käsittämättömän paljon tuolta MH:n puolelta. Ensiksi suositeltiin käyttämään ja nyt keksitään rajoituksia. Olin joskus aiheesta enemmänkin sinne yhteydessä. Kysyin, että jos teen itse risukeitinmallin, jossa ei ole avotulta näkyvissä, niin saako käyttää esim. metsäpalovaaran aikaan. Ei saa, koska keksitty malli rinnastettaisiin risukeittimeen. No saako käyttää kaminaa metsäpalovaaran aikaa... toki, toki, kaminaa saa käyttää. En saanut järjellistä vastausta siihen miksi kaminaa saa käyttää, mutta esim. entuudestaan tuntematonta ulospäin kipinöimätöntä keitintä ei. Netissä on monia rocket stove keittimiä, jotka ovat risukeittimiä turvallisempia, jos asia näin halutaan ilmaista. Tuolloin tuntui, ettei erikoissuunnittelia tajunnut edes kysymystäni tai viha risukeitintä oli periaatteellista. Mutta ilmeisesti kaminasta pitäisi siis keksiä joku kokoonmenevä malli, jotta se noille kelpaisi. Itse en ole vielä törmännyt puheeseen maanomistajan luvasta, mutta uskon asiaan, koska risukeitintä tahdotaan käsitellä avotulena. Itse käytän nykyään palopeitettä ja modattua vanhaa trangian puolikasta, jonka päälle risukeitin on upotettu. Siinä risukeitin on eristetty maasta ja seisoo upotusten takia todella tukevasti. Katsotaan miten tämä asia etenee, nyt kun risukeitin on otettu silmätikuksi.

 2. Henri Haapala

  Mihinkäs päin Lappia tänä kesänä ajattelit mennä?

 3. Alex B

  Oli hieno esitys Ali! Vai että risukeitin nyt kielletty mpv aikana? Tuli kyllä vähän yllätyksenä.. En usko että sen enempää rajoituksia tule -menee kyl ihan absurdiksi..

 4. Dagfinn Aaslid

  Hallo, og mange takk fra Finnmark i Norge! Ut på tur, aldri sur ;)

 5. Martin Lugus

  Another great video! I have been wondering about your rationale regarding gear. I like the way you think and present things. Your philosophical digressions are also an extra treat. I have a hard time capturing exactly how enjoyable your content and manner is.

 6. Jone

  Hyvä video.

 7. Kanootti & Tomaatti

  Kiitos mielenkiintoisesta videosta! Simppelit ja hyvät kamat sulla. Samaa mieltä kyllä tosta risukeitin-gatesta.. Ihan uskomatonta touhua kyllä. :( Tuo Gattyn kirja täytyy saada jostain!

  1. Ali Leiniö

   Kiitti! Gattyn kirja auttaa ymmärtämään, kuinka vähän lopulta ymmärtää luonnossa liikkumisesta :-) Intiaanit ja kumppanit näkivät luonnon niin yksityiskohtaisesti, että he osasivat neuvoa toisiaan hyvin tarkkaan paikasta toiseen. Heitä ei myöskään haitannut, vaikkei tiedetty missä nyt ollaan, vaan he ajattelivat kotikeskeisesti että mihin suuntaan pitää kulkea ja kuinka kauan, jotta koti tulee vastaan. He eivät ajatelleet itsekeskeisesti sitä sijaintiaan. Hyvin mielenkiintoisia juttuja.

 8. Ari Kananen

  Eeh, mistä tätä risukeittimen kieltolakia voi seurata?

 9. Jason LXXV

  Very well organised gear room. I also like the roll down covers you have to keep dust off your gear. Definitely got some good ideas from this thanks 👍🏻

 10. jakehockey1

  Kahvinpurut saattavat auttaa vuotavaan kuksaan. Kahvissa oleva rasva imeytyy puuhun ja tekee siitä tiiviimmän. :D

 11. Bruns

  Nää sun videos ovat olleet todella inspiroivia. Oikeastaan tulee kahta retkeilykanavaa seurattua: tätä sun kanavaas ja sitten Eetua. Molemmista on saanu erittäin paljon mukavaa kipinää näihin retkeilyhommiin. Oon aina ollut tosi luonnonläheinen ihminen ja näistä sunkin videoista näkee tosi hyvin ettei tarvitse olla mikään superukko, että voi mennä ja nauttia Suomen kauniista luonnosta. Ja sekin on todella siistiä ja rohkaisevaa kuulla, että vaikka sullakin on tosi laadukkat varusteet nykyään niin voi tosiaan aloittaa ihan peruskamoilla, että heti ei tarvitse mitään tonnin paukkua laittaa vaan peruskamat kasaan (ja tarvittaessa lainaa vaikka rinkkaa) niin hyvin pääsee alkuun ja tosiaan tärkeintähän ei ole se millä kamoilla sinne metsään pääsee vaan se, että saa irtioton arjesta. Tää sun riipparimeininki on myös tosi siistiä nähdä. Monet muut vetelee telttojen kanssa aina ja vasta sun videoista tuli tietoon, että riipparireissailu on myös todella pätevä vaihtoehto ja näiden videoiden innoituksesta onkin nyt riipparikamat itselle tulossa tuon perinteisen teltan kaveriksi. Jatka samaa rataa näiden tekemistä! Ihan huippusisältöä tuotat!

 12. Mauno Koivuviita

  Kiitos Ali esittelystäsi ja siitä että päästit tutustumaan retkiesi kalustoon. Kaikenlaista tarvitaan retkellä että retki onnistuu.

 13. Anonymous Phucker

  On ihan mukavaa retkeillä metsässä kun katsoo mitä kiinanpoika hommailee - fisels.info/video/videot/kXWSgcNopXGqfYk.html

 14. ukkijpt

  hienoo vielä tuonne tulus pussiin itese poltettua taulaa niin sulla on oletettavasti kaikki?!

 15. Lucatz

  kyllä se on huono juttu jos risukeittimille asetetaan tollaisia pykäliä

 16. Petter Juurikivi

  Hyvä video. Mitenkä toteutat huollon reissun jälkeen. Esim. Tarpin, makuupussin yms kuivattaminen?

 17. tatu isola

  sulta puuttuu koira noista videoista!! :D olis hyvää seuraa noille sun reissuille! hyviä videoita sä kyl teet ja mukava kattoo niitä! :P 10/10 pakko sanoo!

 18. Jyri Ylikoski

  Risukeitin asia jäi minuakin kiinnostamaan. Yksi plussa taitaa? olla kuitenkin uusilla ohjeilla "avotulen teko vain merkityillä paikoilla" voidaan ohittaa risukeittimellä, jos metsäpalovaroitus ei ole voimassa

 19. N .M

  Intin kompassi

 20. Eljas Koljonen

  Risukeittimistä Mielestäni ei ole mitää järkeä kieltää niiden käyttöä metsäpalovaroituksen aikana, itselläni ei ole kertaakaan tullut mitään kekälettä tai vastaavaa keittimen ulkopuolelle ja muutenkin noudatan varovaisuuta sitä käytettäessä. Risukeitin on luontoystävällinen vaihtoehto ja hyvä , koska kaikkialla Suomessa ei ole mahdollisuutta tehdä avotulta vapaasti kuten muistaakseni esimerkiksi Ruotsissa. Aasinsiltana maanomistajanlupaan. Olen aika varma ettei ketään metsänomistajaa haittaa, mikäli käytät keittimeesi kuivia risuja hänen metsistään. Meidän pitäisi sallia avotulen teko laajemmin ja opastettava ihmisiä varovaisuuteen. Itselläni on retkillä mukana Savotta Happy Stove, trangian sprii-poltin, marinolia ja itse tehty folio tuulisuoja. Ne ovat kevyet ja voi hyödyntää metsäpalovaroituksen aikana ja huonommalla kelillä. Valitettavasti säädäntöjen seurauksena perinteinen suomalainen eräkulttuuri pääsee rappeutumaan entisestään.

 21. tero alhonniemi

  Moi Ali . Kiitos mielenkiintoisesta videosta. Se sun kuksa jäi kaivelemaan mieltä. Jos se vuotaa niin pikaliima tipoilla se on helppo paikata ulkoa päin. Ja se kahvinmaku... Tee näin, seuraavan kerran kun keität ihan normikahvit kotona niin hiero peukalolla se märkä kahvinpuru siihen kuksan sisäpintaan pyörivin liikkein niin kauan että pinta on musta. Se jälkeen anna kuivaa kuksan ja kahvi ei maistu enää puulta. Näin olen tehny ja toimii😊😊

 22. mas splörör

  Oletko solo stovea miettinyt? Loistava risukeitin.

 23. JRP Records

  Loistava video Ali! Kiitos paljon!

 24. Vastenmielinen

  Toi varusteiden päivittäminen on kyllä juttujen juttu. Aika moni varmaan aloittaa sieltä armeijaylijäämästä ainakin vaatteiden ja kantolaitteiden suhteen ja ajan mittaan päivittää vähän, hmm, sivistyneempään tavaraan. Itse olen vielä siinä armeijaylijäämävaiheessa vaatteiden osalta ja kun en ole tosiaankaan mikään kovanaama joka ei välittäisi muiden paheksuvista katseista niin aina saa kärsiä ja hävetä kun lähtee omituiset maastokuosit yllä metsään täältä urbaanista ympäristöstä.

 25. eija kosonen

  Kuljetatko rumpua koskaan reissullasi?

 26. Nooa Koskinen

  Pyytäisin makuupussien sekä alustojen esittelyä, jopa luentoa. Onko mahdollista

 27. Kalastusta Pohjois-savosta

  Hyvä pätkä. Kiinnostavaa nähä mitä vehkeitä mestarilta löytyy.

 28. Mintsi

  Jonkun aikaa näitä sinun videoitasi on tullut seurattua ja retkeilykärpänen puree vaan pahemmin. Kyselisinkin sinulta suosituksia järkevän hintaiseksi kattila-kahvipannusetiksi yksin reissaavalle. Tarkoitus olisi tehdä ruokaa mahdollisuuksien mukaan tulella, joten alumiini on paljolti pois laskuista. Aloitteleva retkeilijä vaan hukkuu kaikkiin hienoakin hienompiin ultrakevyisiin keittoastioihin.

  1. SamiK

   Itselläkin sama hakuisessa. Aika hyvän ja pieneen tilaan pakkautuvan alumiinisetin olen löytänyt, mutta terässetti olisi mukava löytää. Kaikki mitä tulee vastaan meinaa vain olla isoja yhden miehen kokkaus tarpeisiin.

 29. TheGoldendorf

  Jälleen kerran hyvää matskua, kiitos! Taitaa minullakin loppua kaasun roudaaminen luontoon ja risukeitin hankintaan.

 30. Noki Vasara

  Hyllyyn vielä tavarat koreihin . Voi vaikka pöyhästä niin "kaaos on hallittu"! :)))

 31. Rock vaellus

  Moro Ali! Hyvä varustevideo! Noi kirjat mitä esittelit täytyy lukee. Jos haluat voin tehdä uuden tupin helle-puukkoon free of charge, näin niinkun seuraaja lahjana.

  1. Ali Leiniö

   Vau, tähän tarjoukseen todellakin tartun! Laitatko Messengeriin tai sähköpostiin viestiä. Sposti löytyy kanavan tiedoista.

 32. Eemeli Saarelainen

  Tulipahan todettua, että vaikka Trangia on sallittu niissäkin paikoissa, missä risukeitin on kielletty, ei sekään ole täysin turvallinen. Vähän tuulisella paikalla tuuli puhalsi liekin suoraan Trangian alle, jossa sattui olemaan muutama kuiva neulanen. Nehän syttyivät oikein iloisesti palamaan, vaikka alle oleva kallio ei toki ollutkaan milläänsäkään. Siis, opetus sekin: kannattaa kiinnittää huomiota, millaisella alustalla keittelee, varsinkin jos on tuulista. Valmistaja taitaa suositella täysin palamatonta alustaa, ja tuossa sen kyllä ymmärsi miksi. Kyllähän se sitä paitsi kuumenee aika paljon alemmasta tuulisuojasta. Harmittaa kyllä, että risukeittimestä on tullut koko ajan enemmän lainsuojaton. Esim. Uudenmaan virkistysalueella risukeitin on sallittu ainoastaan tulipaikoilla, joka aika tehokkaasti nollaa kaiken siitä saatavan hyödyn. Oman kokemuksen perusteella risukeitin (Varusteleka) polttaa sen verran tehokkaasti siihen laitetut materiaalit, että jäljelle jää lähinnä pientä hiiltä ja enimmäkseen tuhkaa. Tuo on kuitenkin helppo hävittää turvallisesti vrt. oikea laiton nuotio.

 33. Hartsa

  Minä ostin viimevuonna tuollaisen retkisahan Lidlstä ja se oli aikas tahmea sahattava koska terässä ei ollut lainkaan jakoa. Pikainen terän jakaminen auttoi kummasti... Ei mennyt 4,0€ hukkaan.

 34. iorbock1

  Mitä pidät Tapiola kirja sarjasta?

  1. iorbock1

   @Ali Leiniö Ilman muuta hinnatkaan ei näytä pilviä hipovan. Itse selaillut\lukenut 80 luvun alusta tähän päivään asti.

  2. Ali Leiniö

   En ole lukenut, mutta noitahan on näköjään hyvin saatavilla . Pitäisköhän hankkia...

 35. Pekka Laatu

  Hyllyt voi käsitellä puuöljyllä, jossa joku hillitty sävy oman maun mukaan.

 36. Jari Järvinen

  mahtava video kiitos paljon ali

 37. Grenie

  Minkä merkkinen tuo sinun pieni kattila on? Olen yrittäny katella sopivan kokoista astiaa ruoanlaittoon kun trangian pienin kattila on yhdelle henkilölle liian iso.

  1. Ali Leiniö

   Se on tällainen: www.thebushcraftstore.co.uk/tbs-750ml-stainless-steel-billy-can-cup-with-bail-handle--lid-39484-p.asp

 38. Jaager

  Mutta eikös noi risukeittimet saa pois siitä "avotuli" luokituksesta sillä että ottaa mukaan jonkun alustan kuten trangian pannun laittaa sen keittimen siihen? Korjatakaa jos olen väärässä.

  1. Esan Erä ja Luonto

   Ne on keksinyt siihen pykälän, että ei saa aiheuttaa kipinöintiä. Risukeitin on varmasti turvallisin noista keittimistä oikein käytettynä. Kaasu- ja spriikeittimien käyttö on usein hyvinkin huoletonta, koska ei osata pelätä. Olen ollut todistamassa tapahtumaa , jossa trangiaa on tankattu siten, että poltin on ollut telineessä ja sitten spriitä on mennyt "vähän" ohi ja valunut maahan. Tulta perään ja kohta oli liekit myös keittimen ympärillä.

  2. Eemeli Saarelainen

   Ei. Niissä on edelleen kipinöintivaara.

 39. MIKKO VALTANEN

  Kiitos paljon Ali Leiniö Hyvää video

 40. Anonymous Phucker

  Hyvä video. Entäs kengät ja muut vaatteet ?

 41. SMOOTHIE

  Sanni Kurkisuo alasti! Tyttö riisui treffisivustolla.. *Lue artikkeli ja katso valokuvia: **mediumweek.com** 🔞*

 42. Kai Hautakangas

  Jep...iteki alkaa lämmetä samasta aiheesta kyllä aina.

 43. Elias M

  Päivän paras hetki on kattella sun videoita ja saada inspiraatiota ja hinkua lähteä retkelle :)

 44. Halinallet

  Näköjään olen rikkonut lakia, kun olen edelleen käyttänyt risukeitintä kiinnittämättä huomiota metsäpalovaroitukseen.

  1. Nooa Koskinen

   Se on muotia kieltää. Sitten kansa soveltaa käytäntöön näitä kuka mitenkin. Mitä tyhmempiä lakeja sitä huonommaksi menee kansakunnan moraali

  2. Ali Leiniö

   Siellä on nyt joku innokas keksinyt, että pari palavaa oksanpätkää purkissa on kauhea ongelma ja kieltää se pitää.

 45. mrasko x2

  Kyllä perusvälineet riittää pitkälle.Itsellä ihan perusjutut. Tuo risukeitin asia tuli itselle aivan uutena.

 46. jesse vaappu

  Olisit pistäny jotain tavaraa myyntiin nimmarilla!

 47. Anton Makkonen

  Mistä tuo alun rumpu on?

  1. Ali Leiniö

   Kävin viitisen vuotta sitten rumpukurssin, jossa tein tuon itse.

 48. Tommy

  Mahtava video ! Löytyykö Alilta mielipidettä gorka-varusteisiin ?

  1. Ali Leiniö

   Joo, yksi Gorka-puku löytyy. Karuja mutta kunnollisia suojavaatteitahan ne on. Ainakin mun pukuni on todella paksua puuvillaa, vahvoilla nailonivahvikkeilla. Vetoketjuttomuudessa on se huono puoli, että takin kaulus on löysä ja se roikkuu aina alhaalla, eikä suojaa kaulaa yhtään. Tilasin oman pukuni venäläisestä kamuflage.ru nettikaupasta.

 49. Jukka Koljonen

  Hyvää kannanottoa risukeitin asiaan!

  1. Ari Kananen

   Voiko olla jopa niin, että päättäjät ovat ottaneet etunojan ilmaston lämpenemiseen. Kohtahan täälläkin kasvaa eukalyptus puita, jotka ovat kipinään kovinkin herkkiä....

  2. Timo Jarmala

   On toi risukeittimen kielto turhaa. Mietin koskeeko toi sama retkikamiinoja? Itse tykkään kotateltan äärellä nauttia kamiinan kotoisuudesta

  3. tero alhonniemi

   @Ali Leiniö Olen itse metsänomistaja ja en näe mitään syytä kieltää risukeitintä. Ennemmin pitäis kieltää kaikki kertakäyttögrillit varsinkkn nesterallin aikaan. Ne jätetään hehkuvana metsään ja sit se alumiinirasia jää kuitenkin luontoon.. 😈

  4. Jukka Koljonen

   @Ali Leiniö oikein! 😂 Jos/kun tuosta tulee jotain (todennäköisesti huonoa) päätöstä, niin olisi kiva kuulla siitä jollain videolla. Välillä olen yrittänyt nimenomaan risukeittimiin liittyvää ohjeistusta etsiä, niin ei meinaa mitään löytää. Jotain ehkä tuosta laitteen "vaarallisuudesta" kertoo, kun joskus 1-2 vuotta sitten tuli paikallisen paloviranomaisen kanssa tuo puheeksi, niin ko. henkilö ei edes tiennyt mikä risukeitin on.

  5. Ali Leiniö

   Kaiken ne meiltä haluavat kieltää. Kysyin Metsähallitukselta, että montako metsäpaloa on johtunut risukeittimen käytöstä. Eivät osanneet vastata.

 50. tastysnivel

  Voi olla, että lähtee tuo pitkään katselema Bark River Aurora II veitsi tilaukseen. Varsinkin nyt kun tietää, että se on Ali Leiniö -approved.

  1. tastysnivel

   @Ali Leiniö Kiitos vinkeistä, otan ne huomioon.

  2. Ali Leiniö

   Tämä ei ole mainos, vaan ihan näiden huonon saatavuuden takia vinkkaan sulle saksalaisen Klingenwelt-nettikaupan. Jos sulla on iso käsi, ota sellainen versio missä on linerit kahvassa. Saat vähän tuhdimman kahvan.

 51. Erä-Jukka

  Voit käsitellä Parafiiniöljyllä ne puuhyllyt, tulee syyt hienosti esiin. 😊 👍

  1. Markku Hokkanen

   Kiinanpuuöljy on kanssa hyvää tekemään pinnasta likaa ja vettä hylkivää ja puun väristä vähän tummemman ja päivettyneemmän näköisen. Siveltimellä niin paljon kuin pinta imee ja sitten kuivalla rätillä pois kaikki mikä ei imeytynyt. Seuraavana päivänä voi ottaa käyttöön. Ei haise juuri millekään.

  2. Hekla

   Meinaatko että Ali tarvii syitä että öljyää hyllynsä? Heh heh.. heh...

 52. Vilho Melaluoto

  Tykkään tälläistä varusteiden esittelystä Ostin ite sun esittelemän risukeitimen

 53. Retkipalvelu Inari

  Aitoa meininkiä pehmeällä lumella, yksin ei ole aina helppoa, tiedän! 😉😅 Kiitos videosta!

 54. Retkipalvelu Inari

  Tämän jälkeen taisi lumikengät vaihtua suksiin? 😁 Kiitos!

 55. Retkipalvelu Inari

  Kiitos taas tästäkin! Video noviisina hyvä katsella ja samalla oppia kuvaamista. Se tuo kyllä reissuihin kivaa sisältöä, joskin myös vaivaa. 👍

 56. Retkipalvelu Inari

  Hieno reissu, kiitos!

 57. Teemu Keskinen

  Nää on kyllä tosi hyviä kauttaaltaan👍🏻 saa hyvää fiilistä ja vinkkiä elokuulle ku ollaan lähdössä Karhunkierrosta valloittamaan ensimmäistä kertaa. 😄

 58. eija kosonen

  Hieno kuvaus💕 jokunen vuosi sitten paljon vietin aikaa Repovedellä.

 59. Mikko Nygård

  "Hiihtovaellus. Kyllä kiitos!"

 60. Osmopetteri

  Hei, mikä riippumatto sulla on videolla? Oon aikeissa ostaa jonkun tollasen integroidun systeemin täks kesäks. Kiitos hienosta videosta!

  1. Osmopetteri

   @Ali Leiniö Okei eli siinä on kiinteä ridgeline. Näyttää hyvän malliselta. Voisiko uusi Enon Junglenest olla hyvinkin lähelle samaa jos haluaa edullisempaa mutta ei silti ripustella mitään ylimääräisiä naruja verkkoon? www.eaglesnestoutfittersinc.com/shop/junglenest-hammock/

  2. Ali Leiniö

   Videon riippari on Dutchware Chameleon. Hyvä edullisempi vaihtoehto on Amazonas Moskito Traveller.

 61. Beattiih

  Hieno nähdä vanha kunnon Keissukin kohteena. Tuolla on tullu yövyttyä monet kesät ja talvisinkin leiriydyttyä. Penskana, tai varhaisteininä tuli hypittyä eteläkallioilta veteen.

 62. Mikko Nygård

  Viikonloppuna Teijossa, ja oli muuten todella paljon kulkijaa... Oliskohan tämä video jäänyt alitajuntaan, kun huomasin nyt toisella katselulla että olin muuten samassa niemekkeessä leiriytyneenä ja riippumatto lähes samoissa puissa kiinni! Hieno ja melko rauhallinen paikka kyllä.

 63. Kimmo Salonen

  Kiitoksia mahtavista videoista, onko 3x3 tarppi riittävän kokoinen dutchware chameleon riippumattolle:)?

  1. Ali Leiniö

   Kiitän! Kameleoni on 11 jalkaa pitkä, joten perus 3x3 tarppi pitää laittaa timanttina pälle, jotta se peittää kaiken. Se on sitten toinen asia, että kuinka usein tulee yövyttyä pitkään kestävässä kaatosateessa, jossa maton päiden näkyminen tarpin alta voisi olla haitallista...mut joo, vain kulmittain laitettuna riittää peittämään kokonaan.

 64. Pasi Pörhölä

  Kiitos jälleen kerran hyvästä videosta Ali 👌👌👌🇫🇮🇫🇮🇫🇮🌞🌞🌞

 65. Matti Mäkineste

  Hyviä filosofisia ajatuksia.

 66. Urbex_Arttu

  Mitä kameraa/kameroita käytät?

  1. Ali Leiniö

   Panasonic G9:llä kuvaan.

 67. Urbex_Arttu

  Wau mitkä hirsirakennukset Koverolla! Täytyy käydä kyllä kesällä video tekemässä:)

 68. Luke Book

  Hieno video jälleen..Kovero ja multiharjun upea aarniometsä on tuttu paikka ja kuvista tuli paljon hyviä tunnelmia. Hienoa että kuvailet myös hieman tuntemattomampia polkuja.

 69. Heidin Kädenjälki

  Olen sokea luontoliikkuja ja näitä videoitasi on kiva katsoa, koska puhut paljon näkemästäsi ja kokemastasi, kiitos <3

 70. JPL083

  Laatupätkää vaan pukkaa sulta kerta toisensa jälkeen, hyvä meno! Tuli kans käytyä kolme viikkoa sitte patikoittemas 14.5km tuolla seitsemisessä, edelliskerrasta vuosia. Tulipaikka meni vaan ihan pieleen ja siä oli kova ryysis, ei minkäänmoista rauhaa. Ja poluilla oli väkeä tämän tuosta. Mutta enskerralla uudet kujeet :)

 71. Topsiekku

  Juu tuon verran määkin oon ottanu selvää näistä että sitä parempi mitä tilavampi ja vinottain vielä parempi.

 72. Eero Raninen

  hyviä ja tärkeitä juttuja varsinkin nykyään 😁

 73. sir lancelot

  Really wish my grandparents had taught me Finnish :-) no niin, enjoyed the video and picking out the couple of words I could understand :-)

 74. Retkipalvelu Inari

  Kiitos, näitä on mukava Lapin miehenkin katsella. Sinulla on Ali oikea asenne!

 75. MIKKO VALTANEN

  Kiitos paljon Ali Leiniö Hyvää video kivaa katsoa ja kuunnella

 76. Bern 1889

  Moi. Mistä löytäisin tekemäsi videon, jossa kuivaat kasviksia ja tonnikalaa, reissua varten.

  1. Ali Leiniö

   Täältä: fisels.info/video/videot/iHzcmpiGiI-DpIE.html

 77. Matti Mälkiä

  Komppaan täysin tuota luonnossa heräämistä. Kotona en joutaisi nousta ennen kello kymmentä jos itse saa valita, mutta luonnossa herää virkeänä(!) kuuden pintaan. Taitaa olla se jokaisen sisällä oleva luolamies/-nainen, joka aktivoituu ulkona yöpyessä.

 78. jeejee6995

  Säästelin Ali tätä sun videota tällein Helatorstaille nii saa kruunata pitkän päivän ja rauhassa katella laatucontenttia. Kesä alkaa pikkuhiljaa jo olla täällä, onkos sulla paljonkin reissuja tulossa tämän kesän aikana?

  1. Ali Leiniö

   Suunnitelmia on mukavasti, aikaa ja rahaa niiden toteutukseen on vähemmän. Sateisen ja sumuisen talven jälkeen olen odottanut kesää todella paljon, ja toivottavasti pääsen monet reissut tekemään tässä kesän mittaan.

 79. tomba82

  Mahtava video. Pakkohan tää kanava oli tilata :)

 80. Antti Hiltunen

  Taas todella hyvää videoo Alilta!

 81. Veli-Pekka Toiviainen

  Aitoa ja rehellistä meininkiä!

 82. MIKKO VALTANEN

  Kiitos paljon sinulle Ali Leiniö Hyvää video

 83. jo ku

  Kiva että näät paljon vaivaa videoihin. Vaikka itse lajia en harrasta vielä niin mielenkiintoisia nämä on.

 84. Mata

  Olen tosiaan samaa mieltä, että kevät on parasta aikaa kun alkaa lämmetä ja valon määrä lisääntyy =) hieno video taas tämäkin

 85. Nitiation

  I would Say Bravo...if you can see my comment

 86. Nitiation

  I would Say Bravo...if you can see my comment

 87. Nitiation

  I would Say Bravo...if you can see my comment

 88. Antti Soininen

  Hienot on maisemat. Onneksi tulee kesä ja itsekin pääsee retkeilemään😄

 89. Rockxenez

  Nesteitä keittää kokoon, niin lopputulos on hyvä.

 90. - Jeti -

  5:46 vitutuksen määrä😂

 91. Pentti Kyllönen

  Kalastus moka sattui meikäläisellekkin. Harrastelin vetouistelua ja kerran otti sitten hauki vaappuun. Sain sen hyvin veneen vierelle ja pari kertaa oli jo haavin sisäpuolellakin mutta vielä karkasi! Suuttui ja tuli pahalle tuulelle huijaamastani syötistä, ilmeisesti? No miksi se karkasi? Vaappuun kiinnittämäni solmu petti! Sen jälkeen harjoittelin kotona siimaan solmuja, jotka ei varmasti petä!

 92. VirgoGarage

  Kysyisin sulta ali vinkkejä. Eli oon menos 2 kaverinkaa ekaa kertaa yöpymään ulos johonkin metsään. Ollaan mietitty et miten pystys karkottaa susia ja muita eläimiä ettei ne eksyis sinne vahingossakaan😅

  1. Ali Leiniö

   Unohtakaa ne sudet ja muut pedot, kun ei ne teille näyttäydy kuitenkaan :-) Lukekaa suurpedot.fi sivustolta ohjeet eri petojen kohtaamiseen, jos haluatte varautua.

 93. Adventure Time

  Ois hauska nähä enemmän luonnossa kokkailua! Rento video, kiitos:D

 94. Jarkko Lahti

  Mahtavaa seurata sun videoita. Kuin olis ite mukana. Terapiaa. 👍🙂

 95. mehumies37

  15:51 minä kun herään teltasta ja palelee :D

 96. mehumies37

  kivan näkönen takki ja hyvä video 👍👍 kohta ite pääsee kuusamoon telttailemaan myös

 97. Marko From

  Hieno video ja kaunista luontoa 🌺👍

 98. Johannes Immonen

  Mikä väriprofiili kamerassa?

  1. Ali Leiniö

   Natural

 99. WMfin

  Tuttuja maisemia vaan ei ole koskaan tullut yhdellä reissulla niitä nähtyä vaan tullut autolla mentyä niihin erikseen. Jospa joskus seuraisin samoja jälkiä!

 100. Rockxenez

  Ihminen on osa luontoa.