Koeajo: Dacia Duster 2018

13 t. näkymät4

  Koeajo: Dacia Duster 2018. Koeajo kuvattu 26.4.2018 ja leikattu 25.9.2019. Katso miltä hyvän maavaran omaava halpismaasturi Dacia Duster tuntuu nelivetoisena ja 125-hevosvoimaisella bensiiniturbolla varustettuna! #kaaratelevisio #koeajo #daciaduster
  Koeajoin siis auton keväällä 2018 ja koeajoauto liikutti 130-hevosvoimainen bensaturbo eli TCe 130. Autossa oli neliveto ja manuaalivaihteisto sekä parhain Prestige-varustetaso.
  Dusterin moottorivalikoima uudistui vuonna 2019, koeajettu moottori on edelleen tarjolla, mutta on nyt tarjolla kaksi muutakin bensiiniturbo-vaihtoehtoa: 100-hevosvoimainen ja 150-hevosvoimainen TCe.
  Dieseliksi on tarjolla vain yksi vaihtoehto, 115-hevosvoimainen blue DCi, jonka yhteyteen saa vain kahta paremmin varusteltua vaihtoehtoa Comfortia ja Prestigea. Dieselit ovat aina nelivetoisia.
  Nelivedon saa myös kahteen isompaan bensaturbo-vaihtoehtoon. Kaikki Dusterit ovat manuaalivaihteisia, toivottavasti jossain välissä myös EDC-automaatilla varustettu Duster tulee myös tuntiohjelmaan. Ilmeisesti kysyntää automaatille on liian vähän, jota hieman ihmettelen.

  Antti Liinpää ja autovideoblogi KaaraTV ja FIsels-kanava Kaara Televisio tarjoaa sinulle oman valistuneen näkemyksensä autoista, autoilusta ja autoalasta. Näkemyksen taustalla on vuodesta 2004 autoiluohjelmia tuottanut, toimittanut, kuvannut ja leikannut viestinnän ja median moniottelija Antti Liinpää.
  Kaaran blogintekstejä koeajoja, uutisia ja vinkkejä löydät osoitteesta: www.kaaratv.com
  Kaaran sosiaalisen media kanavat ovat:
  kaaratelevisio
  kaaratelevisio
  fisels.info
  kaaratelevisio
  KaaraTV:n tuotantoyhtiö on www.tuotantotalosamuus.com/

  Kommentteja

  1. Dacia Duster Trails

   You might want also to see this secret Duster data - fisels.info/video/videot/iHyphNSTkal7pH0.html

  2. Tuukka Leppänen

   Miten musiikki järjestelmä

   1. caky68

    Se tietysti mietityttää kun mesessä Harman kardonit nykyään...

   2. Kaara Televisio

    Ei mikään ihmeellinen, mutta kyllä sillä rokkia kuunteleee.

  3. Supersaiyan79

   Itse koeajoin 150 heppasen Prestigen. Hakusessa neliveto. Jäi jotenkin tunnoton ja pehmeä vaikutelma autosta. Kone oli pirteä, mutta outo kuminauhamaisuus silti häiritsi. Automyyjä kuvaili tuntumaa ranskalaiseen makuun tehdyksi. Olen tottunut vanhoihin autoihin ja ehkä nykyautot ovat sitten tällaisia. Sisätiloissa ei haitannut muu kuin näytön sijoittelu varsin alas. Pidän enemmän siitä, että voi vilkaista tuulilasin tasossa olevaan näyttöön. Hintaansa nähden saa varmasti pätevän auton.

   1. Kaara Televisio

    Hyvä arvio, kiitos. Uusi Dacia Duster on malliston nykyaikaisin tuote, joten siinä mielessä arviosi, että nykyautot lienevät tämänoloisia, osui aika oikeaan. 👍

  4. KeskikokoV

   Eihän tällä moottorilla kyseistä autoa enää edes saa. Paljon mielenkiintoisempi olisi uudella 150hv moottorilla varustetun version koeajo.

   1. caky68

    Juu olisi mielenkiintoista nähdä testeissä nää uudet 130 ja 150hv nelikot

   2. Kaara Televisio

    Koeajettu on auto käytännössä TCe 130. On vain vuodelle 2019 nostettu teholukema 125 hevosvoimaista 130 hevosvoimaan. Koeajoin auton keväällä 2018. Nyt oli aika ajaa ko. video ulos. 150 hv auto koeajon voisin tehdä livenä omana videonaan.

  5. Toni Kyöperi

   Nyt on kyseessä Dacia! Missä on kritiikki? Ei ole? Tee seuraava video Skoda ls 120 ja kerro kui hyvä auto se on ja rahalle vastinetta...

   1. Kaara Televisio

    Hienoa, että joku arvostaa hyvää ajatusta. 😂👍

   2. Toni Kyöperi

    @Kaara Televisio 😂

   3. Kaara Televisio

    Tähän ei voi muuta todeta kuin että mielipiteet ovat kuin p-reikiä, jokaisella omansa ja toisen haisee.

  6. Pekka P

   Kiitos Antti hyvästä ja informatiivisesti videosta. Formaatti on erittäin hyväksi havaittu ja koettu 👍

   1. Kaara Televisio

    Kiitos kannustavasta kommentista! 👍

  7. Ville Nieminen

   Suomen tv:ssä olleessa automainoksessa lausuttiin ''Datsia''

   1. Kaara Televisio

    Totta! Se oli se Pertti Koivulan tähdittämä mainos. 👍

  8. Sami Huttunen

   Hyvä video. Sinun tekemät koeajo videot on kyllä hyviä. Tulee sellainen olo että ne on suunnattu tavallisille kuluttajille.

   1. Kaara Televisio

    @Rabot Kiitos, mukava kuulla. Tavoitteenani on aina ollut käyttäjälähtöisyys, koska A) uskon, että se kiinnostaa loppujen lopuksi eniten ja B) en ole insinööri, enkä sellaiseksi mieli. Tekniikan Maailma hoitaa sitä ruutua enemmän kuin hyvin. 👍

   2. Rabot

    Kompataan myös täältä. Mukava, maanläheinen ote näissä videoissa...keskitytään olennaiseen. Melkein uskaltaisin jo tuollaisen ostaa tämän videon perusteella, vaan pitää käydä joskus ajamassa!

   3. Kaara Televisio

    Mukava kuulla, se tässä on tavoitteena. Ja myös se, että tuotan koeajoraporttini käyttämisen ja pitkän kokemuksen näkökulmasta en insinöörinäkökulmasta, kun en ole ingenjööri. Minulle tekniset hienoudet ovat toissijaisia aivan kuten ne ovat käyttäjälle. Jos homma toimii käytännössä, se on hyvä. Jos ei, se ei ole hyvä. Tekniikan Maailma tekee edelleen ansiokasta työtä tekniikaan selittäjänä, jos haluaa sellaista sisältöä. Jos haluaa käytännön kokemuksia, meikämannen saattaa tarjota näkökulmia, ajatuksia, jopa asiallista viihdettä. Yhtäkaikki, kiitos kannustavasta palautteestasi!

  9. Lurjuksen Lurkki

   Oma valinta ei kyllä osuisi daciaan jos neliveto on ykkös prioriteetti ja budjettina 24k. Mielummin ostaa tolla rahalla joku käytetty land cruiser. Saa niin paljon autoa ja luotettavuutta kun tämä dusteri. Dacia duster oli korjauslistojen huonoimpien joukossa. www.iltalehti.fi/autouutiset/a/d6933fe9-80e3-425b-a2e5-0b46c93871bc

   1. Kaara Televisio

    Land Cruiser on toki myös paljon isompi auto, joten jos tilalle on tarvetta on siinä toinen hyvä perustelu Toyotan valinnalle. Dacialla on muistaakseni 3 vuoden takuu, joten jos ei tarvitse tilaa, eikä Land Cruiserin veroisia maasto-ominaisuuksia ja aikoo pitää autoa alle 3 vuotta, voi Duster olla vaihtoehto.

  10. Mortaljorma

   Miksi testaatte paskaa aina vaan?

   1. Toni Kyöperi

    Ketä ei arvosta laatua tai mukavuutta. Neljä pyörää ja liikkuu eteen päin...

   2. Kaara Televisio

    Näkökulmakysymys. Näillekin löytyy ostajia ja Duster tuntui yllättävän hyvältä paketilta.

  11. pwleppa

   Autoverkkokaupassa olen tämän pari kertaa koeistunut. Se ihmetytti, että jalkatila apukuskin puolella oli lyhyempi kuin ajajan paikalla. Outo juttu. Maahantuojan hinnoittelupolitiikka ei ole kuluttajalle edullinen. Muissa maissa Dusterin saa halvemmalla ja otin tässä jo huomioon Suomen autoverotuksen. Siis pieni ahneus haiskahtaa. Muuten mielenkiintoinen ajopeli. Tiedätkö Antti, onko Dusterissa kuinka paljon sähkövikoja? - niitä kun on yleensä hankala jäljittää. Kiitos mielenkiintoisesta videosta!

   1. Antti Henttonen

    Ajoin 250tkm genI Dusterilla ja talvia voisi luonnehtia sanoilla tuskien taival... Alusta lähtien kaikennäköistä sähköihin/ohjelmistoihin liittyvää häiriötä ja vikaa. Ja merkkihuolto aivan onnetonta tasoa kun oli uusi merkki ja malli. Toimiessaan kyllä oiva kampe mutta maanantai yksilö sattui kohdalle tuotannon alkupäästä.

   2. pwleppa

    @Kaara Televisio Kiitos!

   3. Kaara Televisio

    Sähköviat ainakin korkealle viedyssä tekniikassa loistaa tietyissä Dacia-malleissa poissaolollaan, koska sitä korkealle vietyä tekniikkaa ei ole. En ole kuullut, että sähköviat olisi vaivanneet Daciaa enemmän kuin muissa. Katsastustilastoja seuraamalla näyttäisi, että Daciassa on vikoja, kuten muissakin. Yhdestä tapauksesta olen kuullut, jossa juuri ensimmäisen sukupolven Dusterista ei löytynyt milllään vikaa, joka löi koko auton polvilleen, mutta tällaisia ilmenee myös muilla merkeillä, joten yleistää ei voi.

  12. Marko

   Hyvä katsaus Dacian ominaisuuksiin! Kiitos ennakkoluulottomasta ja rehdistä arvioinnista! 👍😃

   1. caky68

    Aikaisemmin ajelin Subaru outbackillä. Mahtava. Jostain mielelenhäiriöstä johtuen vaihdoin Mersun matalaan nelkkuun. Enää ei ajella metsäteillä. Siksi miettinyt tätä uutta Dusteria. Tuntuu olevan pätevä peli huonommillekin teille. Ja ilmeisesti muutenkin hyvä vastine rahalle

   2. Kaara Televisio

    Oli erittäin positiivinen kokemus. Yllätti. 👍😊

  13. Alpo Kekkonen

   Paaliin.

   1. Kaivelija64

    Jokaisella on aivan oma mielipiteensä asioista. Usein ollaan kyllä kaverin kaiman ”mutu” tiedon varassa. Vaan eipä ole vielä kukaan osannut mainita merkkiä, jossa ei ole vikoja...äkkiä voisi ajatella, ettei kalliissa autossa ole vikoja, mutta sekään ei tunnu pitävän paikkaansa. Ennemmin tinkii joistain ominaisuuksista, kuin luotettavuudesta. Mikään ei ..tuta niin paljon, kuin että auto jättää tien päälle...💰

   2. Alpo Kekkonen

    @Kaara Televisio Kaveri hävitti oman Rusterinsa pois kun alko mennä kardaania, niveliä ja kaikkia pikku sähkövikoja. Eikä ollut kuin 130tkm ajettu. Halvalla ei saa hyvää.

   3. Bashi88

    Ei mulla olis varaa laittaa 20k+ autoa paaliin!

   4. Kaara Televisio

    Kiitos suoruudesta, silti karua. 😂