Northern Griffin 20 - Kansainvälinen talviharjoitus Lapissa | Winter training exercise

Utin jääkärirykmentin kansainvälinen Northern Griffin 20 -talviharjoitus järjestettiin Lapissa helmi-maaliskuussa 2020. Kyseessä oli vaativa talviolosuhdeharjoitus, jossa sotilaat saivat koulutusta ja kokemusta muun muassa tiedustelu- ja taistelutehtävissä sekä toimintakyvyn ylläpidossa haastavissa Pohjois-Suomen olosuhteissa.
Utti Jaeger Regiment organized a multinational winter exercise Northern Griffin 20 in Finnish Lapland in FEB-MAR 2020. Northern Griffin 20 was a demanding winter exercise as part of which soldiers undertook training and accrue experience in, among others, carrying out reconnaissance and combat tasks as well as sustaining operating capability in the demanding conditions of Northern Finland.
Lisää videoita ja kuvia / More videos and pics:
- UtinJR @UtinJR
- UtinJR

Kommentteja

 1. MASTER TURBO

  kuuden vuoden päästä mäkin meen armejaa. Toivottavasti näitä tehdään vielä silloinkin.

 2. TheGreatest Quest

  I thought you just had to sing "Stop! Don't touch me there! This is, my no no square!" J/k this is badass. More of this and less SJW pandering Finland.

  1. s0ulshot

   Yeah! Make sexual harassment great again! YeeeHaaw!

 3. Leo Hanell

  Mua on aena kiinnostanut armeija aiheiset jutut

 4. aaa bbb

  @Puolustusvoimat - Försvarsmakten - The Finnish Defence Forces Voisitteko tekstittää videoitanne englanniksi? US Marinen ukko videolla kehuu sotilaspoliisin työskentelyä. Olisi mukavaa, että ulkomaalaiset tietäisivät mitä videoissa puhutaan. fisels.info/video/videot/fo-egqeHn2Jjr4E.html

  1. Xen0N

   US Marinen ukko

  2. Puolustusvoimat - Försvarsmakten - The Finnish Defence Forces

   Joo, huomasimme tämän. Kiva juttu. Tuossa Sotilaspoliisit-elokuvassa on ollut tekstitykset jo useamman vuoden ajan. Saat ne päälle videon valikosta.

 5. Team Walmari Fishing

  Miten jotkut kehtaa dislikee tästä! 🤬

 6. Antti Soininen

  Hieno pyssy tuossa kuvassa👌

 7. troll oracle

  In Finland nobody cares about Corona virus

  1. troll oracle

   bilishu aliss Who,the enemy or the corona virus?

 8. sir lancelot

  Finns playing in the snow = awesome ! 🇫🇮

 9. MMT Films

  Menkää töihin

 10. Jussi West

  Nyt on kalusto kunnossa, voi varmistaa että rajat pysyvät auki 🤭

 11. Google tili

  Ei hätää, reservistä erottu jo ajoissa ennen 3 maailmansotaa ❤️

  1. Richard Camellion

   Jos 3. maailmansota syttyy, se on ihan se ja sama missä sitä on ja millä papereilla, koska kun ydinohjukset alkaa lennellä sinne sun tänne, asiat tulevat olemaan päin helvettiä ihan kaikilla. Se on ihmissivilisaation loppu. Voin vain toivoa, ettei näin pääse koskaan tapahtumaan, mutta ihmisen tyhmyyden ja ahneuden tuntien...

  2. Google tili

   @XoravaX ei hätää, vapautus haettu myös siviilipalveluksesta lääkärin B lausunnolla.

  3. SAsgarters

   Viholliselle on ihan sama mitä papereita sinulla on.

  4. XoravaX

   Loppupeleissä on kuitenkin valtionjohdon käsissä, määrätäänkö sinut aseisiin vai ei. Työvelvollisuushan on siviilipalvelusvelvollisillakin, jos liikekannallepanoon mennään.

 12. A Small Loan Of A Million Dollars

  Nyehehe

 13. dieautos1

  Aarnikotka, Griffin, Gripen = vaakalintu tai griippi on taruolento, jolla on kotkan pää, siivet ja jalat etujalkoina sekä leijonan vartalo, takajalat ja häntä, griffon, or gryphon is a legendary creature with the body, tail, and back legs of a lion; the head and wings of an eagle

 14. Veli-Matti Hämeenniemi

  Harjoitus tekee mestarin!

 15. John Raina

  Was the helicopter gunner shooting on the reindeer s?

  1. Peikko Jumala

   We are not gonna have the same with reindeers as what Australians had with emus! We will win before the war even starts!!

  2. The _L3thal_

   @John Raina Prob he wanted to shoot down the Santa Claus ¯\_(ツ)_/¯

  3. snake plissken

   @Sephittaja disciplined reindeer stands still. :D

  4. Sephittaja

   "How do you know a reindeer from a well-diciplined reindeer?" 😎

  5. Marko L

   He was probably not really shooting. Just blanks. It's an exercise only.

 16. Christer

  Hyvä Suomi! 🇫🇮❤️ /Ruotsinsuomalainen

 17. Tenho Korhonen

  Aivan upea kokonaisuus, pääsin osallisena tapahtumaan Enontekiön lentokentän työntekijänä talvikunnossapidossa. Upeita kavereita helikopterikomppaniassa ja mahtava yhteen hiileen puhaltamisen meininki.

  1. larma6bom

   Nice, ootan itekkin innolla uusia kertauskutsuja, alkaa kyllä näin 10v intin jälkeen jo kaipaan takasin mehtään hahah :D

 18. Finn Man

  Oliko tämä kemin Lumilinnan teko video,ei ole ihme että on kalliit yöpymis hinnat ku helikoptereilla armeija tekee😂

  1. Finn Man

   @larma6bom 🤗

  2. larma6bom

   @Finn Man Respectit takaisin päin :) Juuh ihan oikeassa kyllä oot että kyllä ihmisten olis jo pitänyt oppia historiastaan mitä ei toistaa ainakaan, mutta, silti ollaan menossa vaan rankempaan suuntaan :D Ihmiset on aika hölömöjä elläimiä hehe :D Hyvää pävänjatkoa! Tai pikemminkin hyvää huomenta :D

  3. Finn Man

   @larma6bom moro, kunnioitan mielipidettäsi,enkä halua torpata sitä tällä vastauksella.kaikista paras vastaaja olisi tähän ww2.sen kokenut ihminen,mutta pääasia kiteytettynä on.eiköhän me ole jo tarpeeksi sodittu ja tapettu toisiamme historiamme aikoina,pitäis jo uskoa ettei pahuuden omilla aseilla voi voittaa pahuutta.onko kuinka moni miettinyt ww2.sen oikeaa syytä miksi se käytiin ja mikä sanoma sillä oli jälkipolville.muistakaa jos etsitte sitä sodan syytä niin,Että Paholaisella on monta rooliasua,se joka näyttää tulevan valkoisella ratsulla sankarina ja pelastajana ei ole välttämättä hyvä.ja tämä pätee myös nyt, esim korona hypetykseen. Peace.♥️

  4. Creation

   @larma6bom r/woosh

  5. larma6bom

   Eli ei pitäis ollenkaan sun mielestä harjoitella/pitää yllä Arktisia sodankäyntitaitoja? Onneks sä et oo päättämässä :D Btw hieno kissa! hehehe :D

 19. Marcin Kucharski

  Niech żyje Finlandia! Suomi ❤️ Polska pozdrawia 🤝💪✊

  1. Erik Kojonsaari

   Polska!🇵🇱🇫🇮

  2. Christer

   Kocham Polska ❤️🇵🇱🇫🇮

 20. CRISPY BACON580

  Go Finnland! ! From Iowa ! !

 21. Olli Huovinen

  Valmiina näköjään sotaan jos tulee

 22. Seppo ja Ismo show

  Ei ollu ees kylmä

  1. IHas Feets

   Autisti

 23. Tommi Honkonen

  ei oo mussa insinööriä sen verran että nukkuisin ite kaivamassani lumiluolassa

  1. Kirveen Hamara

   No onneksi lumikiepin osaa tehä jokanen insinööri taikka ei

  2. Tuke 22

   Aina siellä pihalla joku öisin vartoi

  3. Turboahdettu Supra

   Johan tuon tapasia tuli kaivettua jo alakoulu ikäsenä, kyllä sielläki nukkua ois voinu tiukan paikan tullen mutta kylmälukoista ja korvausilma aukoista ei ollu kyllä harmainta hajua sillon.

 24. Antero Pi

  tämä video on amatööri puuhastelua, turhaa ajan haaskausta mitä vieläkin asevoimissa harrastetaan. jotenkin vaikuttaa että suomen kenraalit ei osaa ohjeistaa oikeisiin päätöksiin. tositilanteessa joukot tarvii nopeasti mobilisoitavan majoitusratkaisun. tietysti on hyvä opettaa selviytymistaitoja perusteeksi mutta nopeassa liikkumiskyvyssä tässä ei ole kahta jakoa että nopea mobilisointi on avainsana. asettaisin valtionrikoksesta syytteeseen päättäjät jotka hankkivat NH90 helikopteria ylihintaan, vahva todiste siitä että on ollut poliittista seläntaputtelua ranskan ja saksan kanssa että ne saa myytyä ylihintaista konettaan. vertailu esimerkki 20kpl NH90 840millionUSD vs. 10kpl H225M + 20kpl AW149M 880millionUSD. vahvasti on jotain pielessä joko puolustusvoimien kenraalien ammattitaidossa tai poliittisessa kähmyröinnissä.

  1. Hölökyttäjä

   Vielä huvittavampaa ovat nämä sotatekniikan asiantuntijat, jotka ovat kokoontuneet tänne FIselsn kommentteihin, ja jotka näyttävät tarkalleen tietävän miten asioiden pitäisi Puolustusvoimissa olla.

  2. houdiskouder

   Nyt meni kaikkilla tunteisiin

  3. Antero Pi

   @Kalle Tp ai että oli vain saatavilla yksiovisena. ensin sanot että et osaisi huoltaa useampia kuin yhtä konetyyppiä ja nyt sanot että koneeseen oven integrointi on mahdotonta. esim automekaanikot osaa huoltaa satoja automalleja ilman erikoiskoulutusta. sinä väität että se on kallis huoltaa useita malleja, jos se on niin vaikeaa teille niin olisi aika hankkia vähän parempaa koulutusta.

  4. Kalle Tp

   @Antero Pi ei ollut tarjolla kun vanhoja vehkeitä jotka tarvi maksullisen modernisoinnin, ja esim se sinun aw101 ei oli ollut saatavana kuin yksi ovisena joten se oli miinuspuoli.

  5. aave

   Antero Pi Sinulle on monta kertaa väännetty rautalangasta, lähteiden kanssa, että olet väitteissäsi täysin väärässä. Miksi jatkat tätä väärän tiedon levittämistä? Mikä on motiivisi? Vaikuttaa sille, että olet joku 13-vuotias juuri wikipedian keksinyt yli-innokas pojankloppi, joka namedroppailee erilaista sotilaskalustoa ja yrittää esiintyä asiantuntijana. Tai vaihtoehtoisesti olet ihan oikeasti joku kremlin pussiin pelaava toimija. Olet mikä tahansa, pelaat juuri siihen kremlin pussiin, tajuat sitä tai et.

 25. H33z1

  Hyvä Suomi!

 26. gareder

  Mun frendi näkyy tos videol pari kertaa pog

 27. Turboahdettu Supra

  Utjr ku muu ei riitä

 28. Chell-sama

  Oisko niitä minitykkejä pitäny ottaa pari joka kopteriin, ja siihen pari päälle? Just a thought.

  1. Hölökyttäjä

   Ehkäpä jätetään nämä asiat sotateknologiasta jotain tietäville.

  2. Antero Pi

   @XoravaX en väitä että ideani on absoluuttinen totuus vaan että ehkä jotakin olisi voitu tehdä viisaammin asehankinnoissa. 12.7mm ase yleisesti asennetaan maailmalla 4-6 tonnin painoluokan ajoneuvoihin, pasi on 13 tonnia joka kantaa helposti 30mm tykin, mitä pasin panssarointiin tulee niitähän on modernisoitu viimeaikoina miksei ole lisätty panssareita ja pikkusen tukirakennetta paremmaksi tykin tueksi ja pikkusen tehokkaampi moottori että olisi taistelukykyisempi, rahat menee täysin hukkaan pienellä modernisointi näpertelyllä. samaa painoluokkaa kuin pandur stryker ja piranha jotka kaikki saa varusteltuna 30mm tykillä. AMV tapaus on tosi säälittävä rahan haaskausta ensin ostetaan miljoonan maksavan ajoneuvon kappala ja sitten sitä ei aseisteta kunnolla. en ole tietoinen kaikista testeistä mitä AMV ajoneuvolle on tehty mutta on varmasti parempia vaihtoehtoja kuin 12.7mm itikka, esim cockerille 40 50 60 tai 90 milliset jos 105 osoittautui liian epävakaaksi kyseiseen alustaan. henkilöstön kuljetukseen on paljon halvempia ajoneuvoja.

  3. XoravaX

   @Antero Pi Miksi Pasiin kannattaisi laittaa raskaampaa aseistusta kuin 12,7 mm ITKK? Pasin panssarointi on niin ohut, että sitä ei ole järkeä käyttää taisteluajoneuvona (jo PKM-tyyppisellä konekiväärillä voi ampua sivupanssarin läpi), siksi se onkin vain miehistönkuljetusajoneuvo (kuljettaa jalkaväen sirpaleilta suojassa hyökkäyksen aloitustasalle). 30 mm tykki olisi täysin turha siinä, koska se veisi tilaa miehistöltä (tornin asentaminen vaatii tilaa), ja heikentäisi ajoneuvojen maastoliikkuvuutta (mitä enemmän painoa, sitä huonompi liikkuvuus), eikä ajoneuvoa kuitenkaan voisi käyttää tehokkaasti jalkaväen tukena itse taistelussa, koska panssarointi olisi siihen liian heikko. ITKK on niissä sen takia, että sillä kyetään ampumaan omasuojailma-ammuntaa esim. siirtymämarssilla. AMV:ssä oli tarkoitus olla 30 mm konetykit, mutta eduskunta leikkasi niiden rahoituksen pois, ja siksi niissä on vain 12,7 mm RWS:t. 105 mm tykki todettiin siinä testeissä huonoksi, alusta ei ole riittävän vakaa, ja toisaalta tornin asennus estää kuljettamasta miehistöä, koska sen asennus ja ammukset ajoneuvon sisällä vievät tilan miehistöltä.

  4. Antero Pi

   @Kalle Tp olet täysin oikeassa koptereissa 10+tonnia painoluokassa polttoaineen kulutus on huomattava siksi osaksi nh90 hanketta on moitittu kun käyttökustannukset on niin korkeat ja ihan aiheesta moititaan. henkilöstön kuljetukseen kelpaisi hyvin 5-8 tonnin luokan kone joka kantokyvyn rajoissa aseistetaan parhaalla mahdollisella aseistuksella ja olisi halpa operoida rauhan aikana.

  5. Antero Pi

   @Kalle Tp kuin isot laatikot niissä dilloneissa on? muistaakseni sergein 23mm 50 kudin laatikko painaa jotain 15-20 kiloa.

 29. TAAVI Aaltonen

  Missä päin tää video on tehty

  1. m

   Selvinpäin hahaha

  2. Ari Peltonen

   Utin jääkärirykmentin kansainvälinen Northern Griffin 20 -talviharjoitus järjestettiin Lapissa helmi-maaliskuussa 2020.

 30. Eetu johannes

  Kuinka kauan harjoitus kestää?

  1. matsu

   Eetu johannes 3vk

  2. Coby

   lukum55 TKM

  3. spike

   @OG anonyymi paskkoo

  4. OG anonyymi

   @spike???? ok

  5. spike

   ​@OG anonyymi syöpi vaan