Pikkuriikkinen Octavian koeajo

Helka H

Helka H

4,3 t. näkymät3

  Nainen ratissa ensimmäistä kertaa???

  Kommentteja

  1. OH7NW

   Automaatilla ajanut nyt 1.5 vuotta ja en kaipaa manuaalia enää. Paljon helpompaa ajoa ja mäkilähtö onnistuu paljon paremmin automaatilla, kuin manuaalilla. Eiku enemmän ajua automaatilla, kyllä se siitä

   1. Helka H

    Hyvä kun oot tyytyväinen automaattiin. Mä jätän suosiolla ne muiden ajettaviksi.

  2. A-J H.

   Kun sä pääset siihen automaattiin sisään niin et sen jälkeen muuta haluakkaan ;)

   1. Helka H

    Valitettavasti mulla on trauma noita kohtaa, joten pitkä olsi tie tottua. Tästä kun on nyt tullut näin paljon kommentteja niin mun täytyy varmaankin jollain videolla valottaa tota miksi mä ajan ennemmin manuaalilla.

  3. Vieveri

   Onse automaatti kiva matka ajossa ja sotte jos sattuu olleen jalkavaivanen Webasto ja mukautuva vakari ois mulle pakolliset varusteet

   1. Helka H

    Tää ei nyt kuulemma ookkaan mikään oikea automaattivaihteinen auto. Ja tota webastoo ei kuulemma saa käyttää jos auto on tallissa.

  4. Sasku sisku

   Hieno video ja on todella nätti auto kaikilla herkuilla, tuo automaatti on todella monesti lujempi ja todella helpompi ajaa kuin manuaali, koska on tavallaan vain kaksi vaihdetta D ja R ja vasen jalka tosiaan pitää unohtaa ja jarrun käyttö opetella sujuvaksi, eli ei käytetä jarrua kuin manuaalissa, vaan hiukan enemmän sydämellä, monet täällä miettii miksi auto on teillä, mutta oikeastaan helka, älä avaa arvoitusta ennen jouluaattoa sillä muuten menee joulun odotuksen maku monilta :)

   1. Helka H

    Kiitti. Joo, olihan se ihan komee auto ei siinä mitään. Mulla ei vaan ole intoa enää opetella mitään uutta- ainakaan jos se liittyy autolla ajamiseen. Mä kun en muutenkaan niin hirveesti tykkää ajamisesta.

  5. Pirtti Vaari

   Tekisikö Helka poikkeuksen ? Kaikki tähän asti tuntemani nais ihmiset eivät enää parin viikon automaatilla ajon jälkeen ole suostuneet manuaalin. Tekniset kysymykset ja kestävyys sitten ovat eri juttu. Ainakin ensimmäiset dsg vaihteistot eivät ole kovin kestävän maineessa olleet. Itselläni on edelleen manuaali, mutta vaimon autossa on automaatti. Silloin harvoin, kun kaupunki ajoon joudun, niin mielellään teen sen vaimon autolla. Eli minulle on yllättävän helppo vaihtaa manusta automaattiin ja toisin päin, vaikka vanha vaari jo olenkin.

   1. Helka H

    Helka tekee todellakin poikkeuksen. Mulla ei ole mitään intoa opetella ton automaatin niksejä.

  6. Jyrki Yrjölä

   Autosi ei ole automaattivaihteinen, vaan DOUBLESCLUTCH ELI DSG manuaali tuplakytkimillä, Vaihteet voi valita ilman kytkintä kuten manuaalissa, Manuaali on sopiva traktoreihin muttei ha-käyttöön. Hydraulinen automaatti momentinmuuntimella on paras vaihtoehto talviautoiluun, koska sen avulla ei jää jumiin lumessa. Elokuusta 1964 ajokokekemusta automaatista ja manuaalista, automaatti on paras, se on nykyään traktoreiden ja työkoneiden ja kuorma-autojen vakio varuste ja syystä.

   1. jkn

    Taitaa Jyrki ukki jo horista.

   2. Helka H

    Jassoo! Kiitos tiedoista.

  7. murkula 59

   Perustele minkä takia on niin mukava kepittää?

   1. Helka H

    Se tuntuu vaan niiiiiin hyvälle.

  8. Ilpo Kokkinen

   Hyvä,pisti silmään,että peruutit peileistä,se pitäisi osata jokaisen autoilijan ja varsinkin opetella parkkeeraamaan aina auto peruuttamalla ruutuun niin,että pääsee lähtemään etuperin.mitä tulee automaattiin,niin kyllä se on tätä päivää!👍👍

   1. fieldman74

    Samaa mieltä pakilla ruutuun .

   2. Helka H

    Autokoulussa opetettiin, että peileistä pitää peruuttaa. En tiiä muistanko mitään muuta niistä opetuksista mutta se nyt ainakin on jäänyt mieleen.

  9. AK 144 B

   Tilinpäätös ostos....👍

   1. Helka H

    Heh, heh! Ei taitaisi kelvata verottajalle.

  10. NEVA UKKO

   Mistä tomaatista ja jauhat. Turhaa täpiset olemattomia. Miksettä itte laittanu sitä sinistä skeidaa kyöntiin ku pitää liikkees takoa uuteen uskoon, kumpi sen muuten rikkoo

   1. Helka H

    Isot pojat ovat mua valistaneet, että pitää sanoa tomaatti. Täpinät ovat vaan muijan hourailuja, joten ne kantsii päästää saman tien toisesta korvasta ulos. Parempi se on antaa ammattilaisten hoitaa tietyt hommat. Ei kait tollasta nyt kannata edes kysyä, kun sehän on päivän selvää, että muijathan ne aina rikkoo kaiken.

  11. NEVA UKKO

   Vähä ilmeisesti haluat elvistellä liikkeen autolla. Mitäs sä hanskoja käres pirät? Ei ainakaa utta autoa kannata ennen ostsaa ennenku on vanha maksettu. Taitaa se sinistä ennen olevasta rumasta harmaastakin olla viälä lainaa. Unohtakaa nuo skodat kun noin huonoja on. Ja ei se automaatti ny mitää tähtitiedettä ole

   1. Helka H

    Olet kyllä sanasi mittainen mies. Eli en joutunut pettymään miten kommentoit tähän koeajovideoon. Toki, toki, kun kerta tulee tilaisuus tällaista autoa esitellä. Mä olen niin kylmäverinen, että kaikki jäätyy mihin mä kosken paljain käsin, joten siksi hanskat. Käytettyhän toi jo on. Mihinkään uuteen tuskin tulee koskaan olemaan varaa. Käteisellä meillä on ruukattu autokaupat aina tehdä. Köyhällä ei ole varaa ottaa velkaa. Me ollaan vaatimattomia ja tyydytään näihin halppiksiin. No, ei ole leuanvetokaan tähtitiedettä mutta niin vain on, että ei sekään kaikilta suju.

  12. angelofdeath

   Volkkarin dsg laatikot ei kestä kilometrejä

   1. Helka H

    @angelofdeath Kuulostaa siltä, että olet ihan työsi puolesta perillä asioista. Kiitos tiedosta.

   2. angelofdeath

    @Helka H faktaa,ihan uusimmista laatikoista ei tietoa vielä miten toimii pidemmän päälle

   3. Helka H

    Onko tää tietoa vai mutua?

  13. mika ylikoski

   juu ja kyllä siinä emännän kelpaaa ajella kun automaatti ja kaikki , itelläki työ autos ja siviiliautos automaatti loota ja äkkii siihe oppii mite sitä käyttää ..

   1. Helka H

    Pakon edessä varmasti kelpaisi auto kuin auto.

  14. Laslo65

   ...eihän siinä kun unohtaa vaan vasemman jalan käytön kokonaan...muuten on herkästi pää lasissa...:-)...kaasua vain painaa ja jarrua varovasti tarvittaessa..:-)

   1. Helka H

    Jarru tuntui kyllä tosi herkästi ottavankin kiinni.

  15. mika ylikoski

   tuo webasto niin ei suositella käytettäväksi kun auto on tallissa .. ( palovaara )

   1. Helka H

    Tätä en tiennytkään.

  16. jukkis03

   Moikka! Eihän Laakkosen nimessä mitään vikaa ole. Minäkin olen Laakkonen. 🤗😄

   1. jukkis03

    ❤☺

   2. Helka H

    No, sitähän minäkin, että Laakkonen on hyvä nimi.

   3. Maukka

    No sehän on sitten sun auto. 😉

  17. Seppo Tuhkanen

   Onnea vaan uudelle autolle 👍🚗🎅🇫🇮

  18. Eero Pylkkanen

   automaatilla unohda vasen jalka eikä muuta

   1. Helka H

    Aika vaikea on unohtaa.

  19. Diesel Kake

   Nyt on Helkalla oikean laisella varustuksella oleva auto. Vielä jos olis Hybrid niin annan kymmenen pistettä. Jos kerran ostaa automaatin niin veikkaan ettei palaa vispattavaan lootaan takaisin. On niin helppo ajaa kun pisää sen D asennon ja painaa kaasua tai jarrua. Voi unohtaa sen kytkimen polkemisen. Tuossa on lisävarusteita tai nuohan on nykyisissä jo vakiona mitä luettelit. Omaata löytyy ehkä vielä kattavampi valikoima. Mutta hyvät oli siinäkin. Tehoakin ihan kohtuu joskaan ihan samaa mitä toisesta meillä olevasta saa. Fastbakista löytyy 275hp. Nirossa noin 140. Sähkömoottorin kanssa.☺😉

   1. Diesel Kake

    @Helka H Sitä vielä vanhoilla päivillä kaikkee kokeiltava.😀. Pysyy tässä kehityksessä mukana.☺

   2. Helka H

    Sullahan onkin sitten järeet ja modernit menopelit.

  20. Moukli -

   Miks vaihdoitte taas autoa, hajosko vanha skooda, ei ihme jos hajos kun miettii skeidan laatua😂😉

   1. Helka H

    Kaikki selviää huomenaamuna.

   2. Moukli -

    @Maukka toivotaan näin👍

   3. Maukka

    Kuunnellaan seuraava video . Eikö siitä selviä. 😉

  21. Liisa Lehto

   Totta kai se vähän jännittää manuaalisesta automaattiseen siirtyä.Mutta pian siihen tottuu.Kohta et manuaalia enää halua.

   1. Helka H

    No, melkein paskat housuissa tein tonkin vähäisen ajelun, joten mulla varmasti kestäisi tottua.

  22. Maukka

   Komia peli tuokin. Kyllä kelpais päästellä 👍

   1. Helka H

    Komeudesta oon samaa mieltä mutta musta ei kyllä ole päästelemään.

  23. Arska77

   Vähän aikaa, kun ajelee automaatilla etenkin kaupungissa ja talvella niin ei halua enää manuaaliin vaihtaa. Monet siitä "tomaatista" narisee sitä sun tätä, kun eivät ole edes kokeilleet.

   1. Helka H

    Traktori ja ukko -hyvin sanottu :-)

   2. Arska77

    @Helka H mutta vain jos on oikeen kova tarve narinaan😂👍 Aikanaan olin kovasti automaattia vastaan kun ei ollu oikeastaan yhtään kokemusta. Sitten kerran jossain mielenhäiriössä ostin automaatti vaihteisen auton ja melkeen heti huomas miten kätevä se oli. Ja jos keppiä tulee ikävä ni onhan sulla traktori ja ukko😀✌️

   3. Helka H

    No, mulla onkin nyt tän jälkeen ihan kokemusta ja voin siis narista kokemuksen syvällä rintaäänellä, jos tarvetta tulee :-)

  24. vammasmajor81 leylantti

   Nuilla huippunopeuksilla oo mitään merkitystä. Huvittaa ihmisten kiintymys ylihintaisia kulkuvälineitä kohtaan.

   1. vammasmajor81 leylantti

    Helka H en😁

   2. Helka H

    Ja mä vähän kiusoittelemalla sulle vastasin eli älä pahastu.

   3. vammasmajor81 leylantti

    Helka H Tarkoitan yleisellä tasolla. Ei ole tähän videoon nimenomaan.

   4. Helka H

    Pitäisiköhän mun alkaa tehdä kaikista videoista kaksi versiota eli pikkutarkka ja noin suurinpiirtein versiot. Jokainen saisi sitten ite päättää kumpaa katsoo.

  25. Jan Patrick

   Laakkosen kylkitarroihin asti luulin että teidän oma uus auto. Hyvin vedätetty!

   1. ressikka

    Joo ,terveisii vaan naapurin laakkosille,ajelin tossa ohi äsken,syntyjään täältä,

   2. Helka H

    Vai vedätän mä xD :-)

  26. ML55

   Sido vasen jalka kiinni. Muuten painat vielä kytkintä pohjaan.

   1. Helka H

    Hyvä neuvo.

  27. Aavehauki

   Sanonpa vaan Helka että nopeasti opit automaatti laatikkoon ja tulet tykkäämään siitä! Itse olen ajanut parikymmentä vuotta ammatikseen joukkoliikenne busseja pääkaupunkiseudulla automaatti laatikko busseja!Eli no hätä Helka

   1. Helka H

    Nopeus varmaan riippuu pitkälti halusta.

  28. Kemasku

   On ollu muutama automaatti, ja kieltämättä varsinki kaupunki/taajama pyörittelyssä mukava👍

   1. Kemasku

    @Helka H äkkiä siihen pääsee ns.sinuiks. periaattessa helopompi ku manuaali.👍

   2. Helka H

    En väitä vastaan mutta kun on tottunut tohon manuun niin oudolta kyllä tää tuntuu.

  29. toivo heiskanen

   Onea vaan uudesta autosta .

  30. Ville Mikkonen

   Eihän arpomaatilla pahaa ajaa ole. Toki itekki ko omassa autossa manuaali aski niin oppinut sillä ajaa ja aina ollut autoissa. Toki noilla arpomaateilla tullut ajettua ja rekoissa on noita.

   1. Helka H

    Joo, varmasti voi olla parempikin toi tomaatti mitä manuaali mutta kun on tottunut siihen manuun.

  31. Jarkko

   Näyttää olevan autoliikkeen koe-ajoauto. Oma auto on viety pikahuoltoon varusteltavaksi.

   1. Helka H

    Tarkistitko rekkarista omistajan?

  32. Hemppa

   Eikös Avant ole kans melkeinkuin automaatti? Yllättävän äkkiä tomaattiin tottuu, itellä kans 38 vuoden autoilun (kortillisen) eka automaatti ja äkkiä tottu.

   1. Helka H

    Totta, onhan se Avantti tavallaan automaatti. Mulla on kortti ollut vasta 32 vuotta.

  33. O Erämies

   Onhan se nyt selvä miks teillä on siais auto käytössä .omassa vähä isompi huolto 😄

   1. Helka H

    Huomenaamuna selviää tää arvoitus.

  34. O Erämies

   Eko valo näyttää että ajat taloudellisesti jos vihreä palaa.siinä on varmaan näyttö,mikä näyttää tien pinnan lämpötilan

   1. Helka H

    Joo, niinpä tietysti onkin taloudellisen ajon merkki.

  35. O Erämies

   Vasen jalka kuuluu olla perseen alla

   1. Helka H

    Joo, jonnekkin se pitäisi hukata.

  36. jouko herttuainen

   Manuaaliin ei kukaan enää palaa, jos on automaatilla ajanut.

   1. Eero

    Itse haksahdin kerran automaattiin. Oli kyllä ensimmäinen ja viimeinen automaatti, jolla ajan.

   2. Antti

    @Vesa Turpeinen On niitä tiptronikeissa ainakin momentinmuunninta. Ainakin audilta ja volkkarilta löytyy, muista en osaa sanua.

   3. Vesa Turpeinen

    @angelofdeath VW -konsernin autoissa ei taida edes olla kuin noita vale-automaatteja? Oikea automaatti momentinmuuntimella on kestävä. Kyllä tosin "tumpelo" senkin rikki saa, mutta niin ne saa manuaalinkin!

   4. angelofdeath

    Parin hajonneen dsg lootan jälkeen on hulluutta jos ei tajuu siirtyä takas manuaaliin

   5. Helka H

    Poikkeus vahvistaa säännön vai miten se meni.

  37. ressikka

   Hajosiko entinen, tuo on liikkeen auto,

   1. ressikka

    @Helka H kiva jos tuli, että semmoista😩

   2. Helka H

    Pitää käydä tsekkaa toi posti. Mulla on mennyt nyt koko päivä muissa jutuissa ja nyt oon vaan vastaillut täällä. Joo, oli s.posti tullut.

   3. ressikka

    @Helka H Tiijät sie miten pietään hulluu jännityksessä, kerrotaan huomenna😂, niin Helka saitko sägköpastii,

   4. Helka H

    Huomenaamuna selviää.

   5. Hemppa

    "Jos maltat odotaa seuraavaa videoo niin saat selville..."

  38. Matti Peltola

   Kaikenlaisia vimpaimia on mutta konepeiton rautatangosta ei pääse eroon . Työnpuolesta ajoin 9v automaatti kuorma-autolla niin kyllä oli helppoa ajaa kun ei tarvinnut kepitellä !

   1. Vesa Turpeinen

    @Jyrki Yrjölä ..ja Volvossa.

   2. Jyrki Yrjölä

    @Helka H Konepellin aukipito on AUTON KALLEUDEN MITTARI, FIATEISSA JA TALBOTEISSA ON TANKO, MUTTA SAABISSA JA MERSUSSA AUTOMAATTILUKOT.

   3. Pirtti Vaari

    Ihan samaa itekkin äimistelin.

   4. Helka H

    Hyvä havainto toi rautatanko.

  39. Kari Laine

   ....automaattiin tottuu kyllä aika nopeasti.....ja niinhän siinä useasti käy, että automaattia ei manuaaliin enää vaihtais. Varsinkin kaupunkiajo helpottuu.

   1. Alpo Kekkonen

    En huoli enää manuaalia👍 molemmat autot ollu jo vuosia tomaattilootalla...

   2. Helka H

    Mä kyllä epäilen tota nopeesti tottumista.

  40. Jukka-Pekka Anttila

   Kumpi on parempi ajaa? Ara vai skoda😂

   1. Helka H

    @Jukka-Pekka Anttila Riippuu missä ajaa, maantiellä Skodalla parempi päästellä :-)

   2. Jukka-Pekka Anttila

    Riippuu montusta, runnuttaa paikallaan skodalla nii pyärät kaivaa kuopat pihhaan😀😀

   3. Helka H

    Kummalla on parempi kaivaa monttu?

  41. Matti Vatanen

   Onnea uudelle autolle, on hieno peli hyvät kuppi penkit 😃

   1. Helka H

    Juu, noi penkit on kyllä hyvät.

   2. Ossi Keinänen

    Matti Vatanen Jotenkin haisoo että tuo on vaan Laakkosen koe ajo auto eikä omaksi ostettu.

  42. Jukka-Pekka Anttila

   No nyt on nätti skoda! Automaatti on hyvä. Aasia paimennetaan (vaihde) kepillä.😀

   1. Pauli Suomalainen

    @Helka H Miekin epälin automaattia Mutta nyt jo kolmas uusi auto on ollut automaatti,

   2. Helka H

    Joo, hieno ja nätti on. Mä kyllä niin tykkää kepittää autoa.

  43. Luttisaari

   (Muokattu) 😉 Automaattilaatikolla pitäis vasen jalka köyttää johonkin kiinni, ettei vaistomaisesti paina ”kytkintä”...saattaa tulla äkkipysährys kun polkaasoo jarrun pohjahan.... Automaatti on ihan hyvä, meillä on ollu henkilöautossa vajaa pari vuotta eikä pois antaisi.

   1. Helka H

    Tossa on kyllä tosi herkästi kiinni ottava jarru. Ei paljoa tarvinnut painaa kun stoppasi.

  44. Ossi Keinänen

   Tottuu aika nopeasti automaattiin.Itse aika vähän ajellut automaatilla.

   1. Helka H

    Mä kyllä epäilen, että mulla menis todella pitkään tottua.