Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö - Molemminpuolista luottamusta

Suomen ja Ruotsin välinen puolustusyhteistyö perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa kummankin maan puolustuskykyä ja toteuttaa yhdessä toimia, joilla vahvistetaan turvallisuutta ja ylläpidetään vakautta Itämeren alueella ja Euroopan pohjoisimmilla alueilla. Erilaisten yhteisten toimien ja harjoitusten kokoa ja lukumäärää on laajennettu ja yhteistyö syvenee jatkossa kattamaan myös operatiivista suunnittelua ja entistä monipuolisempaa koulutus- ja harjoitustoimintaa.
Ruotsi ja Suomi allekirjoittivat syvenevän puolustusyhteistyön sotilasstrategisen konseptin Helsingissä 18. joulukuuta 2019.

Kommentteja

 1. ?

  Hyökätään Ruotsiin

 2. TMG3401

  Think about finland Sweden and normay turning into one country, would be epic

  1. Mustanaamiotto

   no.

 3. GUCCINUUDELI✅

  Rupes ruottia kiinnostaa kun uus laivue ja uudet hävittäjät tulloo

 4. Corona Virus

  suursuomi, raja uralille.

 5. alksu Boy

  Kaunista progogandaa

 6. Julian Lundgren

  🇸🇪🇸🇪

 7. IlI IlIl

  "Suomi on hyvä maa. Se on paras meille suomalaisille. Se on puolustamisen arvoinen maa ja sen ainoa puolustaja on Suomen oma kansa." -Adolf Ehrnrooth

  1. Fuck russia in ass

   @IlI IlIl 🤡

  2. IlI IlIl

   @yt yt vaan pari sataa tuhatta. ja niistä yli 50% on venäläisiä ja virolaisiaja loput yli 5,5 miljoona on suomalaisia. herää

  3. yt yt

   Mutta nyt täällä on maahanmuuttajia ja kohta ei ole enää suomea tai suomalaista valtiota vaan on vain suomen aikaisia kansalaisia johtuen maahanmuuttopolitiikasta jota pitäisi kiristää valtavasti

 8. Kaitsu Maitsu

  Hieno video! 👍👍

 9. GUCCINUUDELI✅

  Kyllä ruotsia rupes taas kiinnostaa kun suomelle tulee uusi laivue

  1. Juuso Ihalainen

   Ja hävittäjät

 10. Norwegian Nationalist

  Respect to our neighbours

  1. TMG3401

   Think about finland Sweden and normay turning into one country, would be epic

  2. Navyseal77 K

   And sweden have allreary 3 million terrorists, to ready to invate sweden if russians asked! :D We really hope that sweden dont send them here...

  3. Navyseal77 K

   We have allways protect sweden, they dont know nothing about fighting or honor!

  4. Navyseal77 K

   HAHAA! Sweden fighst to the last Finn! Thats the fact :D

  5. moro moro

   @Formatique arschloch yea if we were together we would be very powerful

 11. Sántos Pótus

  Jotenkin vaikea uskoa että Ruåtsalaiset olisivat valmiit kuolemaan Suomen puolesta. :D

 12. Ilari Lapikisto

  Nimenomaan. Meillä pitää olla jotain, jota puolustaa. Ei kukaan halua kuollaan maan, joka ei vastaa hänen arvojaan, puolesta. Meidän on säilytettävä oma identiteettimme kansakuntana. Sosialistien hyvinvointivaltiomalli ei ole tarpeeksi voimakas asia puolustettavaksi. En tiedä, miten herrat Helsingissä puolustuksesta tietävät tai välittävät, mutta ajatella saisivat välillä. Ovat kunnolliset aseet suurelta yleisöltä rajoittaneet tiukasti ja yrittävät syrjäyttää kristinuskon islamin ja ateismin tieltä. Tämä ei palvele ketään. Se ettei kansalla ole aseita itsensä suojeluun, tyrannian syrjäyttämiseen ja sissisodan aloittamiseen, ei palvele kuin rikollisia, tyranneja ja vieraita valtoja. Pointti oli siis vain huomauttaa valtion instituutiolle valtion toimista, jotka näivettävät kyseistä instituutiota ja koko maata. Tehdään suomalaisista vapaa kansa ja Suomesta vapaa maa.

 13. Tommi Terävä

  Voi kumpa olisikin virallinen puolustusliitto Suomen ja Ruotsin välillä. Nyt kyse on vain "puolustusyhteistyöstä" = Ruotsi perääntyy tositilanteessa Suomen selän taakse.

  1. J H

   @산 테리 Todellakaan pienellä maalla ei tuolloin valinnan varaa paljon ollut, kuten esim. Suomella. Ruotsi hoiti asiansa todella hyvin kumpaankin suuntaan. Ja ylipäätään sen paremmin Saksa kuin liittoutuneetkaan ei ollut hyvä tai paha, oikea tai väärä. Toisin kuin oikeaoppinen nykyajattelu vaatii.

  2. 산 테리

   @J H Kumminki koulutti Norjalaisia ja Tanskalaisi sotilaita. Mitä moni kutsuu saksamieliseksi oli enemmänkin Neuvostoliiton vastustamista. Ei pienellä maallaa kuten Ruotsilla ole hirveästi vaihtoehtoja jos suurvalta alkaa vaatimaan sitä sun tätä. Ja kuten sanoin, Ruotsi teki Liittoutuneiden kanssa yhteistyötä pimeässä jo vuonna 1940.

  3. J H

   @산 테리 Totta kyllä. Ruotsi pelasi korttinsa oikein, onnistui pysymään erossa sodasta ja käärimään siinä sivussa hyvät tuotot. Sodan alkuvuosina Ruotsi oli kylläkin saksalaismielinen, sotaonnen käännyttyä muuttui ruotsalaistenkin suunta lännemmäksi.

  4. 산 테리

   @J H se että Ruotsi teki kauppoja Saksan kanssa selviytivääksi kauppoja ei rikkonut neutralisuutta. Ruotsilla ei ollu muita kauppakavereita koska Saksalaiset olivat Juutinrauman sulkenut. Se että Ruotsi aktiivisesti tuki Brittiejä ja myöhemmin Amerikkalaisia salassa toki rikkoi. neutraalisuuden.

  5. J H

   @산 테리 Ruotsin puolueettomuus viime sodassa oli hyvin kyseenalaista. Ruotsi oli Saksalle elintärkeä rautamalmin tuottaja ja tuotti sataprosenttisesti Saksan kuulalaakerit. Ja se oli muuten operaatio Weserübung...

 14. Devyx

  Eli Suomeksi käännettynä... Suomi tekee työn ja Ruotsi täydentää jos sota syttyy.

  1. @Fatherland Child

   @Formatique arschloch Et taida tietää mitä Kommunismi tarkoittaa jos sanot hallitustamme kommunistiseksi.

  2. Formatique arschloch

   @Devyx Luotatko Suomen kommunistihallitukseen?

  3. Devyx

   @hehee hahaa Miehistö on varmaan hyvää, mutta Ruotsin hallitukseen en luottaisi. Todella neutraalia menoa se olikin Ruotsilta.

  4. hehee hahaa

   Devyx Ruotsi halusi näyttää puolueettomuutensa toisessa maailmansodassa, joten sotajoukkojen keskittämien Suomeen olisi heikentänyt sen asemaa puolueettomana maana. Myöskään Suomella ja Ruotsilla ei ollut Ruotsin puolueettomuuden takia virallista aseveljeyssopimusta. Ruotsalaisten vapaaehtoisten veteraanien panos oli kuitenkin suuri Suomen sodassa, ja sitä ei pitäisi vähätellä.

  5. Devyx

   @@Fatherland Child En luottaisi Ruotsiin, ellei viimeinen vaihtoehto. Viimeksikin tuli vain vapaaehtoisia.

 15. K V

  Together we are strong! Greetings from Finland to Swedish brothers.

 16. Arthur Bodén

  🇸🇪Ge fyr!🇫🇮Antaa tulta

 17. Jacob.Sebastian

  ❤️ᛉ‬🇸🇪🇫🇮ᛉ

  1. TMG3401

   Sweden gay

  2. K V

   Greetings from Finland Jacob! Together we are strong.

 18. Kankkunen

  Kuha ei tarvi ruotsia puhuva

  1. O.H

   @CinemaFIN koska se on tarpeetonta ja rantaruottalaiset ovat muutenkin yli-etuoikeutettu vähemmistö

  2. vaahtobileet

   @CinemaFIN se, että on olemassa muitakin mahdollisesti turhia oppiaineita, ei ole hyvä argumentti pakkoruotsin puolesta. Kukaan ei ole ikinä väittänyt että ruotsin osaaminen olisi huono asia, mutta onko perusteltua pakottaa jokainen suomalainen käyttämään niin paljon aikaa sen opiskeluun? "Sitä arvostetaan" ja "hyvää yleissivistystä" ovatkin likimain ainoat väitteet mitä ikinä tulee kuulemaan pakkoruotsin puolesta. On myös hyvää yleissivistystä osata esimerkiksi ranskaa ja saksaa, sekä parempaa englantia kuin mitä kouluissa ehditään opettamaan. Pakkoruotsi on näistä ja kaikista muistakin aineista suoraan pois. Ruotsin pakollisuutta Suomessa maailmalla ihmetellään arvostamisen sijasta. Opetussuunnitelmat yleisesti ottaen ovat aika epätehokkaita ajankäytön suhteen ja pakkoruotsi on osa tätä.

  3. CinemaFIN

   @vaahtobileet No siis, eihän lähtökohtaisesti monesta muustakaan pakollisesta oppiaineesta ole hyötyä jos et siitä halua hyötyä :D Erilaisten kielien osaaminen on kuitenkin hyvää yleissivistystä ja sitä arvostetaan.

  4. vaahtobileet

   @CinemaFIN Negatiivinen asenne voi ehkä juurikin liittyä ensimmäiseen kohtaan viestistäsi ja siihen, että suurimmalle osalle suomalaisista ruotsin opiskelusta ei ole mitään hyötyä, tai hyvin vähäistä sellaista. Usein ruotsin opiskelu on myös pois toisen, mahdollisesti hyödyllisemmän ja mieluisamman vapaaehtoisen kielen opiskelusta.

  5. CinemaFIN

   Miksi ei? Sen opiskelu on kuitenkin pakollista kaikille suomalaisille, niin miksei sitä voi hyödyntää ja oikeasti oppia sitä kieltä. Monilla on tollanen negatiivinen asenne ruotsin kieltä kohtaan jostain syystä, enkä ymmärrä miksi :D

 19. JEGS BAE

  Voiko Suomen poliisi auttaa Ruotsia?

 20. Z E A L L L O T

  Finlands sak är vår

  1. Arthur Bodén

   Z E A L L L O T Jag stridare varje dag för Finlands och Svergies sak🇫🇮🇸🇪

 21. Erik Eriksson

  I think maybe 1 million or more can speak finnish in Sweden. I had almost only finnish speaking friends when I was at school. Finnish could be a second official language I Sweden to.I think almost every Swede has some relatives from Finland. Every instructions in the Swedish military was in both finnish in the 80 ts when I was doing my draft. From every food to weapons and equipment. Everything was written in Finnish and Swedish. I learned lots of Finnish from my friends. Hyvä Suomi, Kiitos paljon 😍🇫🇮🇸🇪❤️👫👑

  1. per anti

   Finska är ett officiellt minoritetsspråk i Sverige.Tyvärr bryter de flesta kommunerna mot lagen i Sverige. Otänkbart i Finland.

  2. Erik Eriksson

   @@Fatherland Child Yes 🇫🇮🇸🇪❤️My father's onkel was voluntary during the war in Finland and my Fathers had always a picture of Friherre Marskalk av Finland Carl Gustaf Mannerheim on his office. He could poems from Fäbriks Ståls sägner remembers whidout hesitate Al his life. Here nice uniforms from the Swedish-Finland Empire with lost countrymen from Estonia, Ingermanland, Latvia, and Swedish Pommery. This soldier's where the best soldier's in the world at that time was the saying all over Europe. fisels.info/video/videot/gqDUo6uIjKahjYU.html

  3. @Fatherland Child

   Im really happy we have such a good neighbour relations and history together. Theres always these people who joke about each other, i have always ignored them 😊 Long live our friendship.

  4. Erik Eriksson

   @KŐSZÁLI KECSKE Kiitos😍👍for the correction. I have changed now. Right must be right.

  5. KŐSZÁLI KECSKE

   It’s kiitos paljon not kitos :)

 22. Khosir1

  No nyt on kova!

 23. Helppo Nakki

  Hyvä jos ruottia puhua tarvii

 24. KingOfFinland

  Maailman ärsyttäviä ääni

  1. CinemaFIN

   ?

 25. caraction

  Olisi myös hyvä alkaa ajattelemaan mitä omien rajojen sisäpuolella on mahdollista käydä jo nyt ja miten nämä uhat estettäisiin ja mahdollisesti vaaralliset ihmiset saataisiin maasta ulos. Puolustusvoimienkin uskottavuus vähenee jos maassa on valtava määrä esim. vierastaistelijoita oleskelemassa.

  1. Leopardipzg

   @Hairysteed Pidemmällä tähtäimellä puhutaan väestönvaihdosta, kyllähän se vaikuttaa todella huomattavasti reservin laatuun ja maanpuolustustahtoon lähivuosikymmeninä.

  2. caraction

   @Hairysteed Kai tämä asia kuuluukin enemmän poliisille. Yhtä kaikki, se murentaa silti ihmisten luottamusta viranomaisiin ja myös maanpuolustukseen.

  3. Hairysteed

   Sotilaallisesti terroristien muodostama uhka on mitätön, vaikka niistä suurta meteliä tykätäänkin pitää.

 26. Hara s

  Ja suomea vedetään taas kun pässiä narussa...

  1. XoravaX

   @Hara s itse asiassa talvisodassa Ruotsi vastasi mm. Lapin ilmapuolustuksesta noin kolmanneksella ilmavoimistaan. Lisäksi Ruotsi toimitti myös merkittäviä määriä kalustoapua, rahallista apua (halpaa lainaa, tilanteessa jossa muut kuin Ruotsi ja Iso-Britannia eivät sitä myöntäneet, koska markkinoilla pelättiin, että pian ei olisi ollut enää ketään maksamassa takaisin) ja ruotsalaiset vapaaehtoiset olivat kuitenkin määrällisesti suurempi joukko kuin kaikki muut vapaaehtoiset yhteensä. Nykytilanteessa Ruotsin kalustomäärät olisivat erittäin suureksi hyödyksi meille, sillä Ruotsilla on mittavat määrät esimerkiksi CV9040:ia varastoituna, joita eivät itse tarvitse.

  2. Hara s

   @Matti Laiho ei ollu sotilasliittoa silloin ja toivon mukaan ei olis vastakaan... Puolustusyhteistyötä pitäisi sellaisen kanssa joilla on taistelu kokemusta, ruotsilla?... Edelleen ne vaan kaveraa sen takia että saa myytyä omaa romua tänne.. Juu en arvosta sitä maata pätkääkään ihan historiankin takia,niin kun en itä naapuriakaan... Tästä voitais vääntää asiaa hamaan tappiin asti, saamatta mitään aikaseks... Tämä on oma mielipiteeni ja saatan olla yksinäni ajatusten kanssa, mutta minkäs sille voin...

  3. Matti Laiho

   @Hara s >mitä kävi kun suomi oli sodassa, no jos muutama vapaaehtonen tuli, niin eipä paljon ollu apua On nyt mukamas innokas jeesaamaan, että saa myytyä omaa kalustoa tälle sinisilmäselle porukalle ja rikastuttaa omaa porukkaa. En tiedä, muttet myöskään voi tietää vastaista. Sen sijaan voin tarjota niitä syitä, joiden vuoksi Ruotsille on järkevää tukea Suomea, jos sotaan joudutaan.

  4. Hara s

   @Matti Laiho Lähdetään nyt siitä, mistä tiedät, että swedut tulee jeesaamaan tosipaikan tullen? (mitä kävi kun suomi oli sodassa, no jos muutama vapaaehtonen tuli, niin eipä paljon ollu apua.)... On nyt mukamas innokas jeesaamaan, että saa myytyä omaa kalustoa tälle sinisilmäselle porukalle ja rikastuttaa omaa porukkaa...

  5. Matti Laiho

   Suomi hyötyy enemmän kuin Ruotsi, sillä jokainen sota, joka pohjoismaiden alueella alkaa, on hyökkäys Norjaa tai Suomea vastaan. Näin ollen sen sijaan, että me luovuttaisimme joukkojamme Ruotsin puolustukseen, Ruotsi luovuttaa omansa tarpeen tullen meille. (ja jos ei luovuttaisi, emme edelleenkään häviäisi mitään). Osoita, että tässä tapauksessa Suomea "vedetään kuin pässiä narussa", koska pelkkä väite näyttää aika heikolta.

 27. Chell-sama

  Erittäin hyvää settiä! Mutta ruotsi-tekstiä PV:n logossa antaa kyllä poliittisesti väärän kuvan. Me kun ei olla mikään ruotsin alusmaa. Ruotsillakaan ei lue "puolustusvoimat" heidän tekstinsä alla. Olisi korkea aika lopettaa tämä turha, toksinen kielipolitiikka.

  1. O.H

   @Matti Laiho semmoiset RKP psykoosit

  2. Melkor Bauglir

   Voi luoja mikä kaksinaismoralismin ja tekopyhyyden huipentuma tämä aloitukseksi on. Kuka tässä lietsoo toksista kielipolitiikkaa? Vastaus löytyy, kun kävelet peilin eteen.

  3. XoravaX

   @Chell-sama the thing however was that the 1800s Fennoman movement was run by Swedish-speaking Finns, who wanted to arise Finnish nationalism in Finland to keep Finland separate from Russia. Runeberg, Topelius, Snellman etc. were all Swedish-speaking, of the most notable Fennomans only Lönnrot was from a primarily Finnish-speaking family.

  4. D to B ratio

   @Blinder eipä oo kuitenkaan tarvinnu kertaakaan elämäni aikana ruattia vaikka asun vaasassa eli hurrien pääkaupungissa

  5. Harri

   Yleensä aina se sama porukka joka jaksaa nostaa esiin ruotsinkielen ei ole rikkaa laittanu ristiin maanpuolustukseen ja löytyy sons of Odin takkeihin pukeutuneina tms. Ne vapisee kellareissa jos joskus tositilanne tulee. :(

 28. Hart _

  So welcome Saab JAS 39 Gripen? Ehh

  1. alksu Boy

   Nah

  2. Formatique arschloch

   @O.H AAAAAAAHHAHAHAHH!

  3. Hart _

   @O.H sure sure...

  4. Herra Käärme

   @Mika Sjölund Of late I've somewhat doubted the professionalism of the professionals over here. Considering the realities of Finland's economy, if Sweden can make the Gripen deal the most financially attractive, it would be the best. Gripen is a fine airplane, and even if it wasn't the best according to the whatever experts are going to make the decision, it could easily be the best as far as the defence budget goes. But even so, the number should be cut down heavily, and instead Finland and Sweden should cooperate to create an unmanned platform for the same purpose. I'm fairly certain Finland could offer something there, even if Sweden technically has all the know-how needed to do it on their own.

  5. Juuso Ihalainen

   I think we will have either super hornets or f35

 29. Molle Holmström, Fredrika Bremergymnasiet FT19e elev

  sweden and soumi strong toghter!!!!

  1. Fuck russia in ass

   Sewden suxk

  2. @Fatherland Child

   Long live Sweden, terveisin Suomi.

  3. Yarskie

   or Sewden and Suomi

  4. Tappi

   Soumi jes nais

  5. Juuso Ihalainen

   *Suomi

 30. Directors cut Trigger

  Ei auta ku isis tulee. Siviilejä tulee kuolemaan

  1. Hairysteed

   @Matti Laiho Joskus mullakin runosuoli pulppuaa ;)

  2. Directors cut Trigger

   @Matti Laiho kukaan edes Supo ei todellisuudessa tiedä miten vaarallinen uhka se on. Tai paljon niitä on kukaan ei tiedä edes heidän ystävät eivät tienneet ku lähtivät radikaali islamia palvomaan. Se aate itsessään on jo helvetin vaarallinen.

  3. Matti Laiho

   @Hairysteed nice

  4. Hairysteed

   Isis ei pysty sen enempään kuin äitiskään!

  5. Matti Laiho

   @Directors cut Trigger Kumpi höpisee? Esitin vain tiettyjä tosiasioita. Mietihän sinä onko asiantuntija Suomen turvallisuustilanteesta sinä tai joku poliitikko, vai alan ammattilaiset suojelupoliisin ja puolustusvoimien alaisuudessa. Jättäisit ne hommat vain ammattilaisten selvitettäviksi sen sijaan, että levität epävarmuutta yleisellä öyhötyksellä. Ruumiita tulee muutamia jossain vaiheessa, mutta tilanne pysyy hallinassa. Ei kaikkia tavallisiakaan murhia kyetä estämään.

 31. Sustaeval

  No on kyllä vitsi kun ruotsilla ei ole edes kunnollista armeijaa

  1. Blinder

   Jmusic actually it’s quite 50/50. Finnish land forces are good for sweden and Swedish navy is good for finland (for now, before the new ships and stuff). The Finnish army is also growing and obviously the Swedish budget is bigger because sweden is bigger than finland: for it’s area and population (in proportion to the population and area of the countries, Finland has a bigger budget and more comprehensive facilities. (Got a bit exited there. Sorry if i sound a bit too patriotic.)

  2. Jaakko Torni

   Ruotsilla on itse asiassa melkein saman kaltainen armeija mitä suomella

  3. Blinder

   vaahtobileet en puhunut sotilaista. Ruotsilla on paremmat ilma- ja merivoimat.

  4. Jmusic

   @REALIN ​ REALIN It's more necessary for Finland to have a cooperation with Sweden than it is for Sweden, Finland have both the land border and the sea border to Russia with Russian 2nd biggest city St Petersburg and the naval base Leningrad, Sure the swedish army is not big enough but it's grows every year and it's financed with 5,7 billions Euro every year

  5. REALIN

   @Jmusic Still, the swedish navy is small and has a long coastline to protect. Together with Finnish navy we can protect both coasts more effectivly and thats why we have a very good cooperation with SFNTG.

 32. Lauri

  Erinomainen video jälleen kerran.

  1. MrEiootodellist

   Samaa mieltä.